İstanbul'da 27 Nisan - 3 Mayıs tarihlerinde Koza World of Sports Arena'da düzenlenecek TEB BNP Paribas İstanbul Open'a İsviçreli ünlü tenisçi Roger Federer de katılacak.

TEB BNP Paribas İstanbul Open'ın tanıtım toplantısı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, ATP Avrupa Başkanı Laurent Delanney, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal, ve turnuva direktörü Stefan Tzvetkov'un katılımıyla The Ritz - Carlton İstanbul'da gerçekleştirildi.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş yaptığı konuşmada, geçmiş dönemlerde dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan Dünya Kadınlar Şampiyonası'nı yaptıklarını belirtti.

Turnuvalara dünyanın en önde gelen sporcularını da getirdiklerini dile getiren Başkan Cengiz Durmuş, şöyle devam etti:

"Bu organizasyonları dünyada en iyi yapan ülke haline geldik. Bugün emeği geçen herkese sizlerin huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Bizler Türkiye Tenis Federasyonu olarak üzerimize düşen sorumlulukları bu tür organizasyonlarla aldığımız görevleri bir üst seviyeye götürmenin mücadelesini veriyoruz. Türkiye'de tenis ülke olarak büyürken dünyadaki yerini de ancak bu organizasyonlarla başarabileceğimize inanıyoruz. Biz bugün bu turnuvanın ülkemize katacağı değerleri biraz olsun kendi açımızdan değerlendirmek istersek, takdir edersiniz ki dünyanın en fazla turnuva düzenleyen ülkesi biziz. Bununla ne elde ediyoruz? Bizim Türkiye Tenis Federasyonu olarak tabanda çoğalıp sporcularımızı arttırmak tavanda sporcularımızı en üst seviyeye çıkarmak dünyadaki yerimizi alsınlar diye uğraşmak istiyoruz."

Başkan Cengiz Durmuş'un açıklamalarının ardından TEB BNP Paribas İstanbul Open'a katılacak ünlü tenisçi Roger Federer'in ismi açıklandı. İstanbul Open'da tenis severlerin en çok hangi raketi görmek istendiği yönünde düzenlenen ankette i Roger Federer isminin ön plana çıktığı kaydedildi.

Federer'i anlatan barkovizyon gösterisinin ardından söz alan Garanti Koca Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal, Federer'in İstanbul'a gelmeyi kabul etmesinin kolay olmadığını belirterek, "Uzun süren görüşmelerle ikna edildi. Anketten de haberi var. Bu kadar istendiğini görünce ikna ettik." ifadelerini kullandı.

Bu arada konuşmaların ardından TEB ile Garanti Koza arasında isim sponsorluğu imzası atıldı. Öte yandan turnuvada bilet fiyatları ile ilgili kısa bilgi veren Serhan Baykal fiyatların, hafta sonu bilet fiyatlarının 80 TL, haftalık kombinenin 290, diğer günlerde ise 30 ile 50 TL arasında değişiklik arz ettiğini söyledi.