Yağmur Demir, son olarak geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yapılan 19. Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası'nda birinci oldu.

Rümeysa Subaşı ise babası ve antrenörü Nimet Subaşı'nın yönlendirmesiyle 3 yaşında başladığı karatede 2007'den bu yana 9 Türkiye şampiyonluğu kazandı.

Subaşı, bu yıl katıldığı 21 Yaş Altı Ümit Genç Türkiye Şampiyonası'nda da birinci olarak şampiyonluğunu bir kez daha tescillemiş oldu.

Yağmur Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balkan şampiyonu olmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

Bundan sonra Avrupa ve dünya şampiyonluğunu hedeflediğini ifade eden Demir, "Bayrağımızın göndere çekilmesi sırasında büyük gurur duydum. Bu duyguyu Avrupa ve dünya şampiyonasında da yaşamak istiyorum" dedi.

Başarısını düzenli ve çok çalışmaya borçlu olduğunu vurgulayan Demir, "Herkes bir gün antrenman yaparken biz haftada 9 idman yapıyoruz. Hedefim dünya ve Avrupa şampiyonu olmak. Bunu başaracağıma inanıyorum" diye konuştu.

Rümeysa Subaşı da eylülde yapılacak milli takım seçmelerinde başarılı olup Avrupa'da derece yapmak istediğini dile getirdi.

Antrenör Nimet Subaşı ise her iki sporcunun da bugüne kadar katıldıkları şampiyonalarda 100'ün üzerinde madalya aldıklarını ifade etti.

Türkiye'ye dünya ve Avrupa şampiyonu sporcular kazandırmayı amaçladığını belirten Subaşı, şunları söyledi:

"Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz. Sporcularımızda bu kapasite var. Tek eksiğimiz sponsor. Sponsor bulmakta zorlanıyoruz. Her hafta maça gitmemiz gerek ancak maddi sıkıntılar nedeniyle sporcularımız yeteri kadar maç yapamıyor. Masraflarımızı kendimiz karşıladığımız için turnuvalara katılmakta zorluk çekiyoruz."