Fenerbahçe’nin önde gelen isimlerinden, eski başkan Ali Şen, sarı lacivertli takımın otobüsüne Trabzon'da yapılan silahlı saldırının futbolla ilgili olmadığını, bunun bir terör saldırısı olduğunu düşündüğünü söyledi.

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında önemli ve çekişmeli bir rekabetin yıllardır olduğunu belirten Ali Şen, Fenerbahçe kafilesinin Trabzon'da başına gelen silahlı saldırı olayının ise Trabzonspor’la uzaktan yakından ilgisinin olmadığını söyledi. Radyospor’da Özgür Sancar’ın konuğu olan Şen, "Dünyanın her yerinde sorunlar var. Futbol fanatizmi ile terörizmi birbirine karıştırmamak gerek. Yapılan olayın Trabzonspor’la uzaktan yakından ilgisi olmadığına inanıyorum. Bütün mesele Trabzon şehrinin yakınında olması. Güney’de de olabilirdi. Ben bunun futbolla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bir terör saldırısı olarak düşünüyorum. Ama dünyanın her ülkesinde bunlar oluyor. Her şeyi adalete bırakmak gerekir." dedi.

"ARANIN ARDINDAN YÖNETİMİN MAÇA ÇIKMIYORUZ DİYECEĞİNİ SANMIYORUM"

Başkan Ali Şen, "Fenerbahçe yönetiminin kararını onaylıyorum. ‘Bu işi yapanın adaletin önüne çıkarılmadan biz bu oyunu oynamıyoruz’ dediler. Herkes bunu onayladı. Gerekli tutum takınılmıştır. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) da ligi bir hafta tehir etmesi çok doğru. Bu bir zayıflık değil, karşı tarafa karşı takınılmış çok ciddi bir tavırdır." ifadelerini kullandı.

Eski başkan Şen, "Fenerbahçe yönetiminin 1 hafta aranın ardından da, 'failler bulunamadı, ben sahaya çıkmıyorum' demesin. Tepki ortaya konmuştur ve sonuç alınmıştır. Bundan sonra TFF ve diğer kulüplerle birlikte bir bütün olarak hareket etmeliler. Yönetimin tepkisi doğruydu. TFF ve kulüpler buna tepkisiz kalsaydı, Fenerbahçe 'biz maçlara çıkmıyoruz' tepkisini sürdürebilirdi. Ama herkes basın, kulüpler Fenerbahçe’nin yanında oldu. 1 haftanın ardından yönetimin maça çıkmayacağız diyeceğini sanmıyorum." şeklinde konuştu.

KUYT KORKMASIN, DİĞER YABANCILAR DA KORKMASIN

Ali Şen, yabancı oyuncuların bu olaydan çok etkilenip, gitme kararı aldığı yönündeki iddialar için ise "Futbolcuların morallerinin düzelmesi için psikoloğ tutulması fikri fena değil. Ama futbolcular çocuk değil. Milyon euroları alanlar çocuk olamaz zaten. Güney Amerika’da futbol oynayanlar ürksün, oralarda daha fazla kan dökülüyor. Daha kötü olaylar oluyor. Afrika’da zaten şiddet olayları çok sık oluyor. Hatta Kuyt bile korkmasın, kendi memleketinde de olaylar oldu. Yabancı futbolcular psikoloğ, dişim-başım ağrıdı demesinler. Destek çıksınlar. Hiç biri çocuk değil." dedi.

Ali Şen, saldırı nedeniyle gelecek yaz yabancı transferinin zor olacağı yönündeki düşüncelere katılmadığını da belirterek, "Bir ülkede bir olay olursa insanlar ürker, gitme konusunda tereddüt eder. Turizmde de bu böyledir. Ama paranın yüzü tatlı. Parayla ilgili bunlar. Dolayısıyla son noktada para bu işi çözer." değerlendirmesinde bulundu.

Yaşanan bu olayın Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansını değiştirmeyeceğini de belirten Ali Şen, şampiyonluk yarışı için ise "Çok güzel bir yarış, puan farkları az olması daha da heyecanlı yapıyor. Saldırı olayı Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansını etkilemez. Fenerbahçe camiası her zaman ne kadar büyük olduğunu, kulübün başı derde girdiği, kulübün başındakilerin başı ağrıdığı zaman sokakta, tribünde nasıl birleştiğini herkes gördü. Bir kulübün taraftarı nasıl olur, Fenerbahçe taraftarının bakın, oradan öğrenin." dedi.