Kasımpaşa ile sahasında 1-1 berabere kalan Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, önümüzdeki sezon için kulüple bir anlaşma yapmadığını, ancak anlaştığı takdirde yukarıları hedefleyen bir takım kurmak istediğini söyledi.

Sergen Yalçın, maç sonrası yaptığı açıklamada, 2 seneden beri hocalık yaptığını ve ilk defa küme düşme korkusu olmadan kulübede maç izlediğini kaydederek, “Çok temposuz bir ilk yarı vardı tabi rahatlamış iki takım olduğu için normaldir. Temposuz bir ilk yarı ona rağmen kaçırdığımız çok net pozisyonlar vardı. Oyunun ikinci yarısında özellikle 45 ile 70 arasında neredeyse rakip ceza alanında oynadık, ama gol bulmakta zorlanıyoruz. Oynadığımız büyün maçlarda aynı şey oluyor. Çok sayıda top indiriyoruz ceza alanına ancak gol atmakta zorlanıyoruz artık beceriksizlik mi yoksa şanssızlık mı desek onu bilemiyorum. Pozisyonlarda verdik golü yedikten sonra bu da normaldir, defans güvenliğini bırakınca pozisyon vermemiz gayet doğal, 1-1'lik bir skor bana göre normal bir skor oldu. İki taraf için de eşit bir skor oldu diyebilirim.” ifadesini kullandı.

'RİCA EDİYORUM, HAKEMLER BÖYLE MAÇ YÖNETMESİN'

Hakemlerle ilgili konuşmayı pek sevmediğini ancak bu şekilde maç yönetilmesini çok sağlıklı bulmadığını söyleyen Yalçın, “Üzülerek söylüyorum, konuşunca ceza alıyoruz ama hakemler böyle maç yönetmesinler, rica ediyoruz böyle maç yönetmesinler, bu şekilde böyle lig oynayamayız. Her maçta hata, bu maçta hata var; rakip iki oyuncu birbirine giriyor faul çalıyor, bizim Musa'nın pozisyonu yüzde 100 kırmızı kart düdük çalmıyor. Enteresan bir yönetim var sahada. “ diye konuştu.

'KUPADA İŞİMİZ ÇOK ZOR'

Galatasaray ile oynayacakları kupa maçının çok zor geçeceğini söyleyen Sergen Yalçın, “Sezon sonuna 2-3 maçımız kaldı, kupayla beraber kupada şansımızı deneyeceğiz, tur atlamak çok zor, zor bir müsabaka bizim için, sonuçta futbol müsabakası, bir çaba sarf edeceğiz.” dedi.

ARTIK DÜŞME SIKINTISI YAŞAMAK İSTEMİYORUM

Bir soru üzerine önümüzdeki sezon ile ilgili de değerlendirmede bulunan Yalçın, henüz kulüple anlaşma sağlamadığını, ancak yukarıları hedefleyen bir takım kurmak istediğini belirterek şunları söyledi:

“Biz göreve başladığımızda 10 puanlı bir takım aldık ve pozisyonumuz pek içi açıcı değildi. O gün itibariyle bir tek hedef vardı o da kümede kalmaktı. Zaten başka hedef olamaz. Bugün itibariyle bu hedefi gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Geçen senede bir ekip almıştık, orda da başarıyı sağlamıştık. Yani işin şurası var ki 2 senedir bu pozisyonlarda bir takımla uğraşmak kolay değil. Çok stresli maçlar geçiriyoruz. Bizim içinde kolay değil. Yeni başlamış bir hocayım, çok zorlanıyoruz bazı yerlere gelirken. Bir de transfer döneminde açık söylemek gerekirse istediğimiz oyuncuları alamadık. Çok sakat oyuncumuz var. 6-7 oyuncuyu kullanamıyoruz, ikisi sezonu kapattı. Onları da kullanamıyoruz. Yeni sezon için görüşüyoruz. Henüz anlaşma sağlamadık. Ama sağladığımız takdirde biz de kendi istediğimiz takımı kurmak için, bir şeyler yapmak zorundayız. Lige başladığımız zaman doğal olarak puan olarak yukarıda ve başka hedeflere oynayan bir takım kurmak istiyoruz. 2 senedir bu sıkıntıyı yaşıyoruz, artık bir daha bu sıkıntının içinde olmak istemiyorum gerçekten kolay iş değil. Allah kümede kalma sıkıntısı yaşayan hocalarımıza kolaylık versin. Kolay bir iş değil, çok zor.”