Türkiye'nin Bakü2015 1. Avrupa Oyunları'nda tekvando bıranşında altın madalya beklediği olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan milli sporcu Sevet Tazegül ilk turda yenildi.

Azerbaycan'ın ev sahipliğinde Crystal Hall'da düzenlenen 1. Avrupa Oyunları'nda altın madalya beklenen milli tekvandocu Servet Tazegül yenildi ve elendi. 68 kiloda mindere çıkan Servet Tazegül, ilk maçında Polonyalı rakibi Karol Robak'a 21-9 yenilerek Bakü2015'e veda etti. Tazegül'ün ilk turda Polonyalı rakibine yenilmesi ise kafilede de organizasyon heyetinde de büyük şok etkisi yaptı.

Son olimpiyat şampiyonu ve dünya sıralamasında 1. durumda bulunan Servet Tazegül 'ün altın madalya almasına kesin gözüyle bakılırken, bu yenilginin şokunun yanında farklı kaybetmesi de ayrı bir şaşkınlığa neden oldu. ilk turda Polonyalı Karol Robak ile karşılaşan Servet Tazegül, rakibine 21-9'luk skorla mağlup oldu.

SERVET TAZEGÜL'ÜN BAŞARILARI

Bu arada milli sporcu Servet Tazegül, 2008'de Roma'da, 2010'da Saint Petersburg'da, 2012'de Manchester, 2014'te Bakü'de Avrupa şampiyonu, 2015'te Rusya'da, 2011'de ise Güney Kore'de organize edilen dünya şampiyonalarında, 2012'de Londra'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanmıştı.