Kasımpaşa Sportif Direktörü ve Teknik Sorumlusu Shota Arveladze, kendilerini çok zor bir ikinci devrenin beklediğini belirterek, heyecanlı istekli olduklarını söyledi. Shota, Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak ise "Puan alan her zaman daha iyidir." dedi.

Kasımpaşa Kemerburgaz Tesisleri'nde Fenerbahçe maçının hazırlıklarına devam eden lacivert beyazlı ekibin Gürcü teknik patronu antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Shota Arveladze, Süper Lig'in ikinci devresinde ortalama her maç için 2 puan hedefleri olduğu söyledi. Bu konu hakkında her gün antrenmanda ve kampta oyuncularıyla konuştuklarını belirtti. Shota, şunları söyledi:

"İkinci devre çok zor geçecek, bunun için de çok heyecanlıyız. İlk yarıda hedeflerimizden 4-5 puan eksik topladık. İkinci yarıda ise o kayıp puanları telafi etmek istiyoruz. Bugün ilk defa tam kadro antrenmana çıktık. Eren Derdiyok da çalışmalarda yer aldı. Tam kadro olduğumuz için kulüp çalışanlarına ve doktorlarımıza teşekkür ederim. Antrenman ve maçlarda futbolcularım umarım bundan sonra sakatlanmazlar."

Süper Lig'in 17. haftasında oynayacakları Fenerbahçe maçıyla ilgili bir soruya da cevap veren Shota, "Fenerbahçe'yle her zaman güzel maçlar oynadık. Kasımpaşa olarak bizim kalitemiz de belli, güzel bir maç bekliyorum. Böyle maçlarda puan alan her zaman daha başarılı olarak gözükür." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe takımının önemli orta saha oyuncularının olmayacağı sorusuna da Shota, bunun bir avantaj olabileceğini ama Fenerbahçe’nin kadro eksiğinin olmadığını ve çok kaliteli futbolcularının bulunduğunu söyledi. Eksikler nedeniyle Fenerbahçe’in fazla sorun yaşamayacağını, Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal’ın çok önemli olduklarını ifade etti.

Gürcü teknik adam ara transfer dönemi ve Kasımpaşa'nın transfer yapıp yapmayacağı ile ilgili bir soruya ise 2 Şubat gününe kadar zamanlarının olduğunu ve şuana kadar da her hangi bir harekette bulunmadıklarını söyledi. Beğendikleri bir oyuncuyu alacaklarını ve beğenmedikleri futbolcuları almayacaklarını da sözlerine ekledi.

TUNAY TORUN: FENERBAHÇE BELKİDE TÜRKİYE'NİN EN İYİ TAKIMI

Kasımpaşa'nın başarılı orta saha oyuncusu Tunay Torun da basın mensuplarının sorularını cevaplarken, hafta sonunda konuk edecekleri Fenerbahçe'nin Türkiye'nin belkide en iyi takımı olduğunu söyledi.

Basın mensuplarının Fenerbahçe ile oynayacakları maçta nasıl bir karşılaşma beklediğini sorması üzerine ise Tunay Torun, "İyi bir maç bekliyoruz. Devre arasında Antalya’daki hazırlık kampında çok iyi bir şekilde çalıştık. Ayrıca şu anda belkide Türkiye’nin en iyi takımı olan Fenerbahçe ile zor bir maç oynayacağız. Kasımpaşa takımı olarak biz de kendimize güveniyoruz ve kazanacağımıza inanıyoruz. Çok iyi bir maç oynayacağımızı söyleyebilirim." dedi.

Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal’ın olmamasının maçı nasıl etkileyeceği sorusuna ise Tunay Torun, "Kasımpaşa olarak daha çok kendi oyunumuza bakıyoruz. Takım olarak iyi oynadıktan sonra tüm Süper Lig takımlarını yenebileceğimize inanıyorum. İyi bir maç çıkarmamız halinde 3 puan ile sahadan ayrılacağımızı söyleyebilirim." diye cevap verdi.

Tunay Torun, bir basın mensubunun, 'İkinci yarı için kendinize nasıl bir hedef koydunuz' şeklindeki sorusuna da "Hedefimiz her zaman belli. Ligi üst sıralarda bitirerek Avrupa kupalarına katılmak. O hedefe ulaşmak için çok çalışmamız gerek. İlk yarıda olduğu gibi puan kayıplarını yaşamamamız lazım." şeklinde cevap verdi.