Geçen hafta sonu İstanbul’da gerçekleştirilen 70. Cezmi Or Kupası’nda 15 yıldır kırılamayan ve Tatiana Tuna Kösten’e ait 4.20’lik rekoru, 4.21 atlayarak kıran milli atlet Demet Parlak Adana’nın gururu oldu.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, sırıkla atlamada Adana’nın rekorlarla anıldığını söyledi. Demet Parlak’ın aynı zamanda pilot bölge olan Adana’da Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcusu olduğunu anımsatan Ataşbak, şöyle devam etti: “Adana birçok branşta olduğu gibi, özellikle son günlerde sırıkla atlamada rekorlarla anılmaya başlandı. Sırıkla atlama sporcularımız Burak Yılmaz 5 metre, Zeki Cem Tenekebüken 4.95 ile geçtiğimiz haftalarda yeni Türkiye rekorları kırmışlardı. Demet Parlak’ın 15 yıldır kırılamayan rekoru kırması bizleri heyecanlandırdı. Ekip çalışmasıyla başarıyı yakalayan ve kentimizin sporda da adının duyurulmasını sağlayan rekortmen sporcularla gurur duyuyoruz.”

Demet Parlak’ın antrenör İbrahim Halil Aydın ile birlikte 18-22 Haziran tarihleri arasında Yunanistan’da gerçekleştirilecek Avrupa Milletler Kupası yarışmalarına gideceğini belirten Ataşbak, “Demet, performansının zirvesinde. Yunanistan’da da rekor kırması sürpriz olmaz. Demet’in hedefi 2016 Rio De Janeiro ile 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılmak. Dileğimiz, olimpiyat kotası alarak yıllar sonra kentimizden olimpiyatlara giden en genç sporcu olur. Bunu başaracağına inanıyorum.” diye konuştu.

Ataşbak, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’ın katkılarıyla, hava ve çalışma koşullarının hayli iyi olduğu Adana’da yakın gelecekte “Türkiye Sırıkla Atlama Okulu” açılacağını sözlerine ekledi.