Süper Lig’de geride kalan 24 haftada 14 teknik adamın işine son verilirken, teknik direktör değişikliği rekoru da egale edildi.

Süper Lig’de 24. hafta sonunda görevinden ayrılan teknik direktör sayısı 14’e çıkarken, geçtiğimiz sezon sonunda toplam 14 antrenör değişikliği rekoru ise sezonun bitmesine 10 hafta kala egale edilmiş oldu. Gençlerbirliği ve Kayseri Erciyesspor ise bu sezon şimdiye kadar 3 farklı teknik adam ile çalışan takımlar oldu.


Türkiye Süper Ligi büyük çekişme ve alınan ilginç sonuçlarla tüm hızıyla devam ederken, takımların teknik direktör değişiklikleri de gündeme damga vuruyor. Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, son olarak teknik direktör değişikliği rüzgarına Kasımpaşa da katıldı. Lacivert beyazlı takım 24. haftada Torku Konyaspor deplasmanında kaybedince, sezon başından bu yana görevini sürdüren Shota Arveladze görevinden ayrıldı. Böylece sezon başından bu yana Süper Lig’de 14 teknik adam ile yollar ayrılmış oldu.

Geçtiğimiz yıl sezon sonunda toplam 14 teknik direktör değişikliği ile rekor kırılırken, bu yıl sezonun bitmesine daha 10 hafta kalırken antrenör değişikliği sayısı 14’e yükselerek rekoru egale etti. Süper Lig’de yer alan 6 takımdan Beşiktaş, Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu, Bursaspor, İstanbul Başakşehir ve Gaziantepspor ise sezona başladıkları teknik adamlarla çalışmaya devam ediyor.

TAKIMLAR            ANTRENÖRLER

1. Gençlerbirliği        Mustafa Kaplan / İrfan Buz / Mesut Bakkal
2. Kayseri Erciyesspor    Bülent Korkmaz / Uğur Tütüneker / Mehmet Özdilek
3. Torku Konyaspor     Mesut Bakkal / Aykut Kocaman
4. Trabzonspor        Vahid Halilhodzic / Ersun Yanal
5. Balıkesirspor        İsmail Ertekin / Kemal Özdeş
6. Galatasaray         Cesare Prandelli / Hamza Hamzaoğlu
7. Çaykur Rizespor        Mehmet Özdilek / Hikmet Karaman
8. Medicana Sivasspor    Roberto Carlos / Sergen Yalçın
9. Akhisar Belediyespor    Mustafa Reşit Akçay / Roberto Carlos
10. Eskişehirspor     Ertuğrul Sağlam / Michael Skibbe
11. Kardemir Karabük Tolunay Kafkas / Yılmaz Vural
12. Kasımpaşa        Shota Arveladze / (?)