Akdağcık, yaptığı yazılı açıklamada, karşılaşmanın ardından yaşanan olayların kendilerini derinden üzdüğünü belirtti.

Bir iki yönetici ve 2 futbolcunun şampiyonluk kutlamasını dahi gölge düşürecek hareketler yapmasını şiddetle kınadığını ifade eden Akdağcık, "Bizler sporun kardeşlik centinmenlik sevgi ve saygı içerisinde yapılmasında öncü olmak durumundayız. Hep bu düşünceler içerisinde sahamıza gelen takımlara ve taraftarlarına bize yakışır şekilde ağırlamak için elimizden geleni esirgemedik" ifadelerini kullandı.

Protokol tribününde kendi koltuklarını misafir yöneticilere vererek misafirperverlik örneğini gösterdiklerini anlatan Akdağcık, şunları kaydetti:

"Ev sahibi takıma ve yöneticilerine yapılan saygısızlık hiç bir şekilde kabul edilemez. Tarsus İdman Yurdu, taraftarıyla ve yönetimiyle her zaman iyi şeylere örnek olmaya devam edecektir. Kahramamaraş'dan gelen yönetim kurulu ve taraftarlarına belediye başkanımız Burhanettin Kocamaz ile kulüp başkanı olarak ben ve yönetim kurulu, her türlü saygıyı gösterdik. Bunun karşılığı böyle olmamalıydı. Bu görüntüler hiç bir şehirde ve müsabakalarda görmek istemiyoruz. Neticeler ve şampiyonluklar gelip geçicidir, dostluklar ebediyen yaşayacaktır. Ben taraftarlarımızın sahadaki teknik heyetin ve futbolcuların mücadelesinden dolayı kutluyorum. Olayların büyümesini önlemeye çalışan, bu hususta üstün gayret gösteren Emniyet müdürümüz Yaşar Aksoy'a ve ekibine teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş'ın şampiyonluğunu kutluyor, PTT 1. Ligde başarılar diliyorum."