PTT 1. Ligin ilk karşılaşmasında Şanlıurfaspor ile deplasmanda berabere kalan Adanaspor'da Teknik Direktör Eyüp Arın, hava koşullarının her iki takım oyuncularını olumsuz etkilediğini belirtti.

İlklerin her zaman zor olduğunu kaydeden Eyüp Arın, "Bu sıcakta çok daha zor. Öncelikle her iki takımı bu aşırı sıcakta verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum. İlk yarı ortada geçen bir müsabakaydı fakat çok net 3 pozisyonumuz vardı, bu konuda üstün konumdaydık. İkinci yarıda aynı şekilde geçiyordu. Sıcak havanın da vermiş olduğu yorgunluk ikinci yarıda çok aşırı ve net bir şekilde görüldü. Hem ilk maç olması hem de sıcak hava nedeniyle tempo biraz düşük gibi görünse de son dakikada yakaladığımız pozisyonu değerlendirebilsek üç puanla ayrılan taraf olacaktık.” dedi.

Havanın bugünkü oyuna etken olduğunu ifade eden Arın, “İlk maçların her zaman zor geçtiğini belirtmiştim. Bu zorluğa hava durumu da etken oldu. Biz durduğumuz yerde terler iken oyuncuların aşırı efor kaybı saha içerisindeki sıvı kayıplarını da düşünürsek çok kolay değil. Şanlıurfa Stadyumu çok güzel fakat saha zemini iyi değildi. Çok ağır bir saha vardı. Oyuncuların bastığı yerde çimlerin tamamı sahayı bozacak şekildeydi. Oyuncuların bu sahaya uygun ayakkabı dengesi sağlayamaması da bizi etkiledi.” şeklinde konuştu.