Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, Mersin İdman Yurdu maçında oyuna iyi başladıklarını belirterek, "Şanssız bir golle gardımız düştü. Taraftar, inancını ve coşkusunu kaybetti. Şimdi önümüzde sekiz maç var. Sivasspor deplasmanından puanla dönerek yeniden umutlanmak istiyoruz." dedi.

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 26. hafta maçında sahasında Mersin İdman Yurdu'na 3-1 mağlup olan Balıkesirspor, ligde kalma umutlarını iyice azalttı. 18 puanla ligin son sırasına demir atan Kırmızı-Beyazlı ekip, haftayı puansız kapattı. Her iki takımın teknik direktörleri, maçtan sonraki basın toplantısında 90 dakikayı değerlendirdi.

Oyuna iyi başladıklarını belirten Teknik Direktör Özdeş, olmazsa olmaz bir maç kaybettiklerini söyledi. Şanssız bir golle gardlarının düştüğünü ifade ederek, maçın ikinci yarısında aleyhte tezahüratta bulunan taraftara da sitem etti. Gol pozisyonları bulduklarını belirterek, "Daha önemlisi rakibe pozisyon vermedik ancak şanssız bir gol yedik. Bu golle birlikte gardımız düştü. Taraftar, inancını ve coşkusunu kaybetti. Ardından ikinci ve üçüncü gol geldi. Sonuçta iyi bir takıma yenildik. Halbuki haftalar sonra iki takımı altımıza alma, ligin dibinden kurtulma şansı bulmuştuk, bunu değerlendiremedik." dedi. Gelecek adına iyi bir takım kurduklarını ifade eden Özdeş, taraftarın maçta ve daha sonraki tepkisine de üzüldüğünü aktardı.

Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise Balıkesirspor karşısında farklı skoru kaçırdıklarını, ligi iyi bir yerde bitirmek istediklerini söyledi. Karşılaşmanın iki takım için de büyük önem taşıdığını belirterek, "Balıkesirspor son sıradan kurtulmak istiyordu, bizse dört haftadır kazanamıyorduk. Balıkesirspor'un ters bir takım olduğunu biliyorduk ancak büyük bir disiplin içinde oynadık. Daha dikkatli olsak, skor daha da artabilirdi. Son dakikada yediğimiz golü ise affedemiyorum. Her şeye rağmen futbolcularıma teşekkür ediyorum. Ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.