Fatih Terim, Schalke ile oynanacak Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçı için basın toplantısı düzenledi.

Terim şöyle konuştu:
"Kuralar çekildiğinden bugüne kadar daha iyiye giden bir Schalke ile oynayacağız. İlk maçtaki sonuç bir avantaj Scahalke için tabii ki. İyi bir takım ile oynayacağımızın bilincindeyiz. Ciddi bir rakibimiz var, ancak biz de Avrupa kupalarında iyi oynayan bir takımız. Bu gibi maçlardan iyi sonuçlarla ayrılmayı biliyoruz.

Futbolcularıma güveniyorum. Çok iyi bir mücadele ortaya koyacaklardır. Bundan eminim. Burada iyi bir Galatasaray göreceğime inanıyorum. Ümit ediyorum direğe değil de kalenin içine vururuz. Şans da bizim yanımızda olur inşallah. Kaç tane direkten döndü onun istatistiğini tutmak yerine kaç tane gol oldu diye hesaplamak daha kolay olur diye düşünüyorum."

Sezon başında Şampiyonlar Ligi'ndeki hedeflerinin son 16 olduğunu söyleyen Terim, "Gençlerbirliği veya Eskişehirspor maçındaki kaybımız olabilir. Şampiyonlar Ligi değişik bir platform. Ben, yönetim ve başkanımız hedefimizin son 16 olduğunu söylemiştik. Taraftarımız ve camia doğal olarak engelleri geçtikçe daha yüksek hedefler koyuyorlar. Grup maçlarından daha fazla baskı var üzerimizde. Oyuncularımıza ve bizim bugüne kadar gösterdiğimiz performansa da ihanet edilmemesini istiyorum" dedi.

-Cezaya tepki: "Cinayetten sonra..."-
Terim, Orduspor maçından sonra 3 maç ceza alması ile ilgilide göndermede bulunarak, "Süper Lig'deki maçların ardından Şampiyonlar Ligi'nde de oyuncularımızı motive edebiliriz diye düşünüyorum. Soyunma odasına da girebiliyoruz artık. Son cinayetten sonra giremiyoruz ya... Burada girebiliyoruz soyunma odasına" diye konuştu.