Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu, çok kapanan bir takıma karşı mücadele etmekte zorluk çektiklerini belirterek, Çünkü futbolda defans oynamak kolaydır ama ofans oynamak zordur dedi.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 9. hafta maçında Mersin İdmanyurdu karşısında aldıkları 1-0'lık galibiyetin ardından düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendiren Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu, önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Son 2 maçında 4 puan alan bir takıma karşı oynadıklarını anımsatan Topçu, şöyle konuştu:

"Bülent hocanın gelişiyle iyi bir çıkış yakaladılar. Çok iyi mücadele ediyorlar. Çok da çabuk çıkan oyuncuları var. Bir taraftan hücum ederken, dönüşte de bu oyuncuları kontrol etmeniz lazım. Çok kapanan bir takıma karşı ilk yarı çok üretken olamadık. Çünkü futbolda defans oynamak kolaydır ama ofans oynamak zordur. Hele kapalı takımlara karşı, büyük, çok daha kaliteli takımlar bile zorluk çeker. Biz de açıkçası çok zorlandığımızı söyleyebiliriz."

Mücadele şeklinde geçen müsabakanın ikinci yarısında golü bulduktan sonra olayın değiştiğini belirten Topçu, "Bu sefer Mersin'in baskısı bizim pozisyon üretmemize sebep oldu. Yakaladığımız pozisyonlar vardı. Son toplarda biraz daha becerikli olabilsek, biraz daha sakin olabilsek, ikinci golü de bulabilirdik. Son dakikaları çok çekişmeli biçimde geçen mücadeleyi kazanan taraf biz olduk. Mersin'e bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.