Trabzon Barosu, İstanbul Barosu tarafından düzenlenen 'Sporda Şiddet ve Kulüpler Yasa Tasarısı Taslağı' konulu panele Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın konuşmacı olarak çağrılmasının, suçun ve suçlunun barolar aracılığı ile meşrulaştırılması anlamını taşıdığını savundu. Baro, davetin ceza hukukunun amaçlarına da aykırı olduğunu bildirdi.

Trabzon Barosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye Süper Ligi'nde 2010-2011 sezonunda yapılan şike ile ilgili olarak ilk resmi şikâyet Baromuz tarafından yapılmıştır. Trabzon Barosu 7 Haziran 2011 tarihinde Fenerbahçe Spor Kulübü'nün şampiyonluğunun tescil edilmemesi için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na yazılı müracaatta bulunmuştur. Ardından 3 Temmuz 2011 tarihinde şike soruşturması ortaya çıkmış, yapılan yargılama sonucunda da şike sanıkları cezalandırılmışlardır. UEFA da şikeye karışan takımları Avrupa kupalarına katılmaktan men etmiş, Spor Tahkim Mahkemesi de (CAS) bu cezaları onaylamıştır. Şikenin cezası Türkiye’de verilmemiş, Trabzonspor camiasının hakları bugüne kadar iade edilmemiştir." denildi.

İstanbul Barosu tarafından düzenlenen panele, Aziz Yıldırım’ın konuşmacı olarak çağrılmasının eleştirildiği açıklamada, "Trabzonspor Kulübü haklarını elde edebilmek için hukuki mücadelesini sürdürdüğü sırada, İstanbul Barosu tarafından düzenlenen 'Sporda Şiddet ve Kulüpler Yasa Tasarısı Taslağı' konulu panele bir hükümlünün konuşmacı olarak çağrılması, suçun ve suçlunun barolar aracılığı ile meşrulaştırılması anlamını taşımakta olup; ceza hukukunun amaçlarına da aykırıdır." ifadelerine yer verildi.