Trabzonspor’da 2 yönetici, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve bazı delegelerin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçiminde Yıldırım Demirören’i desteklemesine tepki için istifa etti. Yönetim Kurulu üyeleri Köksal Sadıklar ve Ahmet Emre Turan istifalarını açıklarken, istifaların sürebileceği iddia edildi.

Bordo mavili kulüpte Satın Alma ve Personelden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ahmet Emre Turan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Turan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Şeref ve namusumla başladığım bu kutsal görevi, hiçbir baskı ve etki altında kalmayarak büyük Trabzonspor’un çıkar ve menfaatleri doğrultusunda iyi veya kötü gerçekleştirmeye çalıştım. Şuan için resmi olmasa da bugün itibari ile istifa etmiş durumdayım. Başlarken de böyleydi şuan içinde böyle. Her şey büyük Trabzonspor için saygılarımla."

Stadyum ve Amatör Branşlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Sadıklar da TFF seçimlerinden Yıldırım Demirören’in desteklenmesine tepki için istifa ettiğini açıkladı. Demirören’e desteğe karşı olduğunu her fırsatta dile getirdiğini belirten Sadıklar, "Ben Yıldırım Demirören'e destek vermeyeceğimi, onu desteklersem yönetici olarak Trabzon'a dönmeyeceğimi ifade etmiştim. Yönetici olarak dönmüyorum." dedi.

İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki Trabzonspor yönetiminde daha önce de İrfan Coşkun, Osman İlyas, Yaşar Aşçıoğlu, Sebahattin Çakıroğlu, Muhammet Kara, Uğur Bozoğlu, Çetin Kansız ve Murat Türköz olmak üzere 8 yönetici istifa etmişti. Ahmet Emre Turan ve Köksal Sadıklar’ın istifasıyla bu sayı 10’a yükseldi.