Trabzonspor, geçtiğimiz günlerde şehre getirdiği ancak bir türlü imza attıramadığı Stephane M’bia transferinde mutlu sona ulaştı.

Sezonun betimiyle transfere hızlı giren ve Kayserispor'dan devre arasında kiraladığı kaleci Hakan Arıkan ile Okay Yokuşlu ve Alper Uludağ'ı renklerine katan bordo mavililer, Sevilla'da kiralık olarak forma giyen Queens Park Rangers'ın Kamerunlu orta saha oyuncusu Stephen M’bia'yı da 10 gün önce özel uçakla Trabzon'a getirmişti. Şehir, tesisler ve Akyazı'da yapımı devam eden stat inşaatı gezdirilen tecrübeli futbolcu, düşünmek için süre istemiş ve daha sonra şehirden ayrılmıştı. İtalya’nın İnter tamının da devreye girmesiyle kafası karışan M’bia’dan, bordo mavililerin verdiği sürenin dolmasına rağmen ‘evet’ cevabı alınamamıştı. İtalya ve İspanya’dan bazı takımların da listesinde olan başarılı futbolcu, Trabzonspor’un teklifi kabul ettiği öğrenildi. Bordo mavili kulübün sportif direktörü Süleyman Hurma, Belçika’da M’bia ile yaptığı görüşmenin ardından Kamerunlu futbolcuya imza attırdı. 3 yıllığına anlaşmaya verilen M.’bia’nın, önümüzdeki günlerde Trabzon’a geleceği öğrenildi.

Bodo mavili kulüpten, transferler ilgili, KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Profesyonel futbolcu Stephane M'bia Etoundi'nin Kulübümüze transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır."