51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 160 kilometrelik Muğla - Pamukkale etabını, 4 saat 6 dakika 19 saniye ile Lampre - Merida'dan Sacha Modolo kazandı.

Muğla'da ilk kez start alan turda dünya mirası listesinde yer alan Pamukkale'de 4 yıl aradan sonra finiş gerçekleştirilen etapta Sacha Modolo'nun ardından Caja Rural-Seguros RGA'dan Carlos Barbero ikinci, Tinkoff-Saxo'dan da Jay Mccarthy üçüncü oldu.

Genel klasmanda 19 saat 42 dakika 8 saniye ile liderliğini sürdüren CCC Sprandi Polkowice'den Davide Rebellin, Turkuaz Mayo'yu rakiplerine yine kaptırmadı.

CAVENDİSH, YEŞİL MAYO'YU KAPTIRDI

İlk 4 etapta sprint primlerinin galibi Britanyalı sporcu Mark Cavendish, Yeşil Mayo'yu etap birincisi Modolo'ya kaptırdı.

En iyi tırmanışçı klasmanında da dünün galipleri Colombia'dan Juan Pablo Valencia, yarın da Kırmızı Mayo'yu giyecek. Türkiye güzellikleri klasmanında liderliği bırakmayan Caja Rural-Seguras RGA takımından İspanyol Luis Bas Bonet da Beyaz Mayo'yu taşıyacak.

Bu arada Marmaris rampası çıkılırken ana grupta iki sporcunun bisikletlerinden inerek birbirleri ile kavga ettikleri gözlendi. Astana Takımı’ndan Dimitry Gruzdev’in, Southest Takımı’ndan Eugert Zhupa’ya yumruk attığı tespit edildi. Komiserler kurulunun bu iki bisikletçiye ceza vermesi bekleniyor.

TUR 2015, yarın koşulacak 184 kilometrelik Denizli - Selçuk etabıyla devam edecek.

MARMARİS - PAMUKKALE ETABI’NDAN NOTLAR

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 160 kilometrelik Muğla - Pamukkale etabının öncesinde ilginç notlar da ortaya çıktı. Lotto Soudal’dan Boris Vallee, yaptığı açıklamada, "André Greipel olmadığı için taktiğimiz farklı. Gerçekleşecek. Adam Hansen'i finişe taşımaya çalışacağız." dedi.

Alman bisikletçinin olmayışı "Lotto-Soudal takımı kaçanları yakalamak için uğraşıyordu, şimdi Greipel'in yokluğu kaçmak isteyenleri cesaretlendirebilir." yorumunu da beraberinde getirdi. Giro Di Italia için biraz dinlenmek ve hazırlık yapmak isteyen Lotto Soudal’dan Andre Greipel dünkü etap galibiyetinin ardından TUR2015'ten ayrıldı.

Dün etap sonrasında Lotto Soudal Takımı'ndan Andre Greipel, kalan etaplar için her gün sırasıyla hedeflerini belirleyeceğini söylemişti. Ancak kararını son anda değiştirmesi şaşkınlığa neden oldu.

Astana’dan Valerio Agnoli ise yarış öncesinde yaptığı açıklamada, "Etixx takımının Marmaris-Pamukkale etabında en baştan itibaren kaçaklarını kovalayacağından emin değilim." şeklinde konuştu.

Valerio Agnoli ayrıca, rüzgarın önemli bir etken olduğunu. Kaçışın başarılı olabileceğini, her etapta kazanmayı deneyeceğini sözlerine ekledi.

7 yıldır profesyonel anlamda gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun dünkü etap sonrası da medyada yer alış biçimiyle bir rekor kırıldığı ifade edildi. TUR2015, gazete, TV ve sosyal medyadaki paylaşımla en çok izlenen sportif müsabaka olarak dikkat çekti.

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ise yaptığı açıklamada, şu ana kadar sorunsuz bir TUR yaşadıklarını ve İstanbul-İstanbul etabıyla bitecek TUR’un, PRO olması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini tekrarladı.

Yarışın bu yılkı Komiseri bir kadın. Dünyanın bir numaralı bisiklet yarışı olarak gösterilen Tour De France’in de komiserliğini yapan Catherina Gastou, "Türkiye’nin doğal güzelliklerine hayran oldum. Bunun yanında yarışın da sorunsuz geçmesi, bizim işimizi daha da kolaylaştırdı." diye konuştu.

Torku Şekerspor Takımı Fethiye-Marmaris etabında Ahmet Örken'in elde ettiği 10’unculuktan dolayı keyifli. Ancak daha fazla başarı bekliyorlar.

Colombia Takımı'ndan Juan Pablo Valencia, "Tırmanış Primi (Kom) sıralaması için MTN Qhubeka’dan Songezo Jim Songezo ve Caja Rual Seguros’dan Jose Gonçalves'i takip edeceğim sonra da takım arkadaşım Sebastian Molano'ya yardım edeceğim." dedi.