Galatasaray Kulübü'nün eski yöneticilerinden Turgay Kıran, Galatasaray camiası içinde konuşulan 'derin Galatasaray' sözlerini yorumladı.

Galatasaray'ın olağan aylık divan kurulu toplantısına katılan Kıran, burada yaptığı açıklamada mayıs ayında yapılacak seçim için çalışmalar yaptıklarını ve çalışmaların sürdüğünü söyledi. Kıran, "Dolayısıyla ben ve arkadaşlarım aylardan beri çalışıyoruz. Sizlerle de bunları hep paylaştık. Kadromuzda hazır. Elimizdeki projelerimizde hazır, biraz daha zaman bekliyoruz çünkü biliyorsunuz daha bir ayımız var. Bu arada da arkadaşlarımız pastayla uğraşıyorlar çünkü özellikle pastanın üzerine çilek değil, çilekli pasta yapmak istiyoruz. İçerisinde olsun istiyoruz çileğimizin. Dolayısıyla arkadaşlarımız da bu konuyla ilgili çalışıyorlar. Çok önemli yerlerde çalışıyorlar bunlarında bilgisini en yakın zamanda sizlerle paylaşacağım." dedi.

Bir gazetecinin 'Mevcut üç aday da liseli' demesi üzerine Turgay Kıran, Galatasaray Lisesi'ne değil Galatasaray Kulübü başkanlığına aday olduğunu vurgulayarak, "Zaten adayların çoğu lise mezunu. Ama Galatasaray Lisesi mezunu demek istiyorsanız, ben de Galatasaray Lisesi mezunuyum. Ama ben Galatasaraylıyım. Dolayısıyla ben bu seçimde Galatasaray Başkanlığı’na adayım. Liseye aday değilim. Dolayısıyla biz liseye, tabii Galatasaray Lisesi’nde olmaktan büyük gurur duyarım ama ben bütün Galatasaraylıların başkanı olmak istiyorum. Mesaj benim için çok önemli çünkü ben bu kavramı sevmiyorum. Çünkü biz Galatasaraylıyız. İkinci sevmediğim de biliyorsunuz Galatasaray’da alt disiplinler var. Nedir? Sporcular derneği, iş adamları derneği, kültür derneği bunlar da yok benim için, çünkü herkes Galatasaraylı. Üye olan herkes Galatasaraylı ve o üyelerin başkanı olmak istiyorum. Dolayısıyla da hiç bir kurumla da pazarlık etmiyorum. Bunu da özellikle söylemek isterim. Yanlış bir algı operasyonu yürütülüyor. Ben Galatasaray başkanlığına adayım." dedi.

Galatasaray camiası içinde Dursun Özbek'in başkanlığı kazandığı yönünde bir algının olduğuna dair iddialar içinse Turgay Kıran, "Ben Dursun Özbek’in daha Galatasaray’da tanılırlığını bilmiyorum. Saygı duyuyorum Dursun’a benim sınıf arkadaşım, dönem arkadaşım. Ama bu açıkladığı diğer arkasında kemik olayları var biliyorsunuz, meşhur biat oylarımız var. Onları herhalde kast ediyorsunuz. 8000 kişinin 1300’ü 1400’ü oraya verebilir ama diğer 5500 kişinin de hür fikri, vicdanı hür biat kültürü olmayan insanlar olduklarına inanıyorum. Onlarda gelirler ya Adnan’a ya da bana verirler. Veyahut Dursun’a verirler. Dolayısıyla seçimi kimse baştan kazanmaz." diyerek şunları söyledi:

"Artık Galatasaray’da biliyorsunuz hep espri yapıyorum Sevgili İnan Kıraç’ta kızıyor. Ben İnan Kıraç beyefendiye çok saygı duyuyorum bir vakıf başkanı olaraktan ama Galatasaray Kulübü’nü artık içerisinde bu tür çalışmalar yapmayacağına dair bir sözü var geçen Genel Kurul’da. Çünkü 'bir oyum var, o oyu da birisine veririm' dedi. Herhalde Dursun’a verecektir. Saygı duyuyorum.

Adnan’la biz her zaman açığız çünkü Adnan sevdiğimiz, bizim Galatasaray’ın şahin kanadı denilen dinamik, genç ve de mücadeleci bir kardeşimiz eğer lütfeder de gelirse bizim yanımıza bizim ona da kapımız açık. Yani biz Galatasaray’da birleştirici olma durumuna gidiyoruz. Birleştirici olmamız gerekir ve Galatasaray’da yeni bir çığır açmamız gerekir. Dolayısıyla biz açığız. Dolayısıyla biz bunu Dursun’a da söyleyebiliriz. Biat kültüründen vazgeçip bizimle gelmek istiyorsa hep beraber seçime girebiliriz."

Başka bir gazetecinin 'Derin Galatasaray var mı? Bunu kabul ediyor musunuz?' sorusuna ise Turgay Kıran, "Sizler de biliyorsunuz ve ben de biliyorum ki derin Galatasaray belki ismi değişik ama her zaman konuşuluyor. Biliyorsunuz bir Galatasaray var, bir Galatasaray büyükleri var. Onlarında oyları tartışılıyor zamanında, biz zamanımızda 900-1000’di şimdi 1500 olduğu söyleniyor. Demek ki saygılı olmamız gerekir. Ama 8 bin hazirunumuz var. Ben zaten burada tüm Galatasaraylılara seslenmek istiyorum. Gelsinler fikri hür, vicdanı hür kimin projeleri kimin ekibi iyise ona versinler yoksa ezbere kopya dağıtırmış gibi tek üyeye vermesinler."