PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu’nun projelendirdiği, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği, ülkemizin çocuk yaş grubundaki en büyük turnuvası U12 İzmir Cup’ın başlama vuruşunu, dünya futbolunun en önemli yöneticilerinden Şenes Erzik yapacak.

UEFA 1. Asbaşkanlığı görevinden yaş haddi nedeniyle geçen hafta ayrılan, FIFA İcra Komitesi Üyesi Erzik, 3 - 4 - 5 Nisan tarihlerindeki U12 İzmir Cup’a Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan’ın özel davetlisi olarak katılacak. Erzik, 21 ülkeden 48 takımın mücadele edeceği ve aralarında Juventus (İtalya), Roma (İtalya), Porto (Portekiz), Ajax (Hollanda), Werder Bremen (Almanya), Athletic Bilbao (İspanya), Paris Saint Germain (Fransa) ile Dinamo Kiev (Ukrayna) gibi devlerin de olacağı uluslararası turnuvada, çocuklarla birlikte başlama vuruşunu gerçekleştirecek.

1989-1997 yılları arasında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı olarak görev yapan ve bu süre içerisinde Türk futboluna özellikle gençler kategorisinde altın çağını yaşatan Erzik, 'Olimpiyat Meşalesi Ödülü' ve 'Avrupa Fair Play Ödülü' gibi birçok önemli ödüle layık bulundu.

Erzik ile özel olarak görüşen Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, "Sayın Erzik, davetimizi memnuniyetle kabul etti. Türk ve dünya futbolunda ilkleri temsil eden Erzik’in, Altınordu gibi ilkleri yapan bir kulübün organizasyonda yer alması, gerçekten çok anlamlıdır. Kendisine, davetimize katıldığı için teşekkür ederiz." dedi.

U12 İzmir Cup, 3-4-5 Nisan 2015 tarihlerinde Altınordu Futbol Kulübü Selçuk-Efes Tesisleri’nde yapılacak. Mini Dünya Kupası’nın başlama vuruşu ise saat 13.30’da gerçekleştirilecek.