PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu’nun düzenlediği, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği ve 20 ülkeden 48 takımın mücadele ettiği U12 İzmir Cup’ta Athletic Bilbao, şampiyonluğa ulaştı.

Final maçında Paris Saint Germain’i 2-1’lik skorla mağlup eden BASK ekibi, 3 gün süren turnuvada yenilgisiz olarak kupaya uzandı. Şampiyona kupasını Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan takdim etti.

FİNAL MAÇINDA BÜYÜK DERS

Athletic Bilbao teknik ekibi, Paris Saint Germain ile oynanan kupa finalinde futbol tarihine geçecek bir hareket yaptı. Skor 1-1’ken “Her şey kupa değil. Oyuncuları kazanmak daha önemli” Athletic Bilbao teknik heyeti, 8 oyuncu ve 1 kalecisini oyundan alıp tüm yedeklerini sahaya aldı. BASK ekibi, yedek kadrosuyla 1 gol bularak şampiyonluk kupasını kazandı. Bu hareket turnuvayı izleyen 2 bine yakın futbolsever tarafından ayakta alkışlandı.

HOFFENHEIM 3. OLDU

Paris Saint Germain’in kupasını Altınordu yöneticisi Barış Orhunbilge verirken U12 İzmir Cup’ta üçüncülük kupasını Alman temsilcisi Hoffenheim, Altınordu yöneticisi Zafer Bilgetay’ın elinden aldı. Hoffenheim taraftarları, turnuvanın en iyi beyinci grubu ödülünü da aldılar. U12 İzmir Cup’ta Ajaxlı Dillon Hoogardeff en iyi oyuncu, Nordsaelland’tan Christian Rassmussen gol kralı, Athletic Bilbao’dan Ibon en iyi kaleci, Borussie Mönchengladbach’tan King Samuel Manu en iyi savunma oyuncusu, AEK’tan Apostalis Christopulos en iyi orta saha oyuncusu ödüllerini kazandılar.

Ödülleri Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, TFF eski Başkanı Mahmut Özgener, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, Ege İhracatçılar Birliği’nden Emre Kızılgüneşler ile Özkan’ın yeğeni Kenan Özkan takdim ettiler.