Ocak ayında dört kıtadan basketbolcuları İstanbul’da bir araya getirerek UBA Türkiye adı altında Türkiye'deki ilk profesyonel yabancı oyuncu kampını gerçekleştiren Uluslararası Basketbol Akademi ikinci etap kampını UBA Pro Exposure adı altında Antalya’da başlattı.

Gloria Sports Arena’da 2 Ağustos Pazar gününe kadar devam edecek kampa giren basketbolcular İstanbul ayağının aksine ligde yer alan takımlara karşı değil iki takıma ayrılarak birbirleriyle maçlar yaparken ve kendilerini gözlem altına alan yerli ve yabancı kulüp yetkililerine yeteneklerini göstermeye çalışacaklar.

Müsabakaların internetten de takip edilebileceği çalışmalar için ilk antrenmanların Bosnalı koç Adin Adinoviç ve geçen sezon Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde gösterdiği performans ile takdir toplayan Erkan Kaplanoğlu (İstanbul DSİ) tarafından yönetilirken ve her maçta farklı bir antrenör Adin Adinoviç’in takımına rakip olacak.

30, 31 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde Gloria Sports Arena’da düzenlenecek müsabakalarda yer alan yabancı sporcu listesini Glean Eddy (ABD), Roland Pivetta (İtalya), Mads Rasmussen (Danimarka), James Brown (ABD), Tyrell Timpson (ABD), Al Muteba (Kongo), Kenny Sharpe (ABD), Michael Lewis Jr. (ABD), Wais Mahamoud (Somali), Jared Woolfolk (ABD), Michael Anderson (ABD) Sametes Mahamoud (Somali) ve Vincent Peterson (ABD) oluştururken yetenekli isimler FIBA menajeri Serdar Ortakuyu tarafından gözlemcilere ve Türkiye ile Balkan liglerine yönlendirilecekler.

Türkiye’ye her sene daha da çok misafir sporcu getirmeyi hedef alan organizasyonun önümüzdeki kış da tekrar edilmesi ve her sene geleneksel hale gelmesi bekleniyor.