UEFA, milli takım oyuncuları için Yönetici Geliştirme Programı'nı başlatarak, milli takım oyuncularının gelecekte futbol yönetiminde yer alabilmelerini sağlamak ve futbolcuları bu doğrultuda gerekli olan özelliklerle donatmaya hazırlanıyor.

Eğitim programı üst düzey oyunculara saha içindeki karar verme ve liderlik özelliklerini başka bir alana aktarma imkanını sunarak, oyuncuların halihazırda olan bu bilgileri ve oyunu okuyabilme özelliklerinin ilerleyen yıllarda da futbol dünyasına yarar sağlamaları için kullanılması hedefleniyor.

Program dünya çapında iki önemli akademik enstitü olan; the Centre de Droit et d 'Economie du Sport (CDES) Limoges Üniversitesi ve Birkbeck Sport Business Center, Birbeck tarafından sağlanacak. UEFA'nın bu programı ayrıca FIFPro (Dünya Futbolcular Birliği) ve ECA (Avrupa Kulüpler Birliği) ortaklığı çerçevesinde geliştirildi.

UEFA Başkanı Michel Platini programla ilgili olan broşürde; "Futbolun sürekli gelişen bir yapısı olduğu sahadaki en yüksek seviyelere ulaşan kişilerce bilinen bir gerçek. Programın en önemli amaçlarından biri, oyunculara futbolun başka alanlarında da kariyerlerini sürdürebilmeleri için gerekli olan becerileri kazandırmaktır." ifadelerine yer verdi.