Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden olan Bursa Uludağ’da düzenlenecek olan Snowboard yarışlarının tanıtımı Uludağ’da düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı.

Basın toplantısı ile yapılacak yarışlar hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, bu etkinliğin Türkiye’yi uluslar arası alana taşıyacağını söyledi. Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Valilik Turizm Tanıtma Birliği ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliği ile 4 ila 10 Şubat arasında düzenlenecek olan Uludağ Snowboard şenliğinin tanıtımı yapıldı.

Bir olimpiyat dalı olan Engelli Parkur (Slopestyl) yarışı Türkiye’de ilk defa Uludağ ikinci bölgede yapılacak. Ayrıca şenlik ile tüm yerli sporcular, dünya çapında sporculardan olan tümü profesyonel Snovboardcular Celia Miller, Billy Morgan, Sarka Pancocphova ve Tim Kevin Ravnjak’tan eğitim alma şansı yakalayacak.

BU YARIŞLAR TÜRKİYE’DE İLK

Yarışlar hakında bilgi veren Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ise yaptığı açıklamada, "Engelliler parkur yarışı ile serbest stil snowboard ve serbest stil kayak dalında büyük bir adım atacağız. Önümüzdeki yıllarda daha büyük ve uluslar arası çapta organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek nitelikte dünya standartlarında bir snowparkIn Uludağ’da olduğunu buradan duyurmuş olacağız." dedi.

Uludağ’da yapılacak Qpark Uludağ Snowpark’ın Türkiye’de ki sporculara maksimim ve güvenlikli bir alan sunacağını anlatan Usta, "Bu parkta yetişecek sporcular ile uluslar arası yarışlarda yer alacak bir çok sporcuyu ve bir çok kış bporu severi Uludağ’da ağırlayacağız." şeklinde konuştu.

Türkiye ve dünyanın en önemli kış turizm merkezi olan Uludağ’ın bu zamana kadar genellikle kayak turizmi için kullanıldığını anlatan Ahmet Hamdi Usta, Uludağ ikinci bölge Kırkgözler bölgesinde yarışların düzenleneceğini söyledi. Bu etkinliklerin 17 Ocak'ta başladığını anlatan Vali Yardımcısı Usta, 4 ve 8 Şubat arasında ise yarışmaların olacağını ifade etti. Bu yarışların Türkiye’de ilk olacağını belirten Usta, bu anlamda amatörler arasında da değişik etkinlikler düzenleneceğini ifgade etti.

GÜVENLİK KONTROL ALTINDA

Amaçlarının uluslar arası yarışmaların bir ayağını da Uludağ’a çekmek olduğunu bildiren Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, güvenlikle ilgili soruya ise şu cevabı verdi:

"Qpark’la çalışmamızın en önemli sebeplerindeni bir tanesi bu, iyi bir nov hov var. Dolayısıyla biz güvenlik tedbirleri anlamında da talimatımız o şekilde oldu. Yakın da yaşanan burada ve Erzurum’da yaşanan elim olaylar olsun istemiyoruz. Bununla ilgili ciddi önlemler almış durumdayızt.” şeklinde konuştu.

Qpark Türkiye temsilcisi Levent İyici ise bireysel sporlarda sakatlıkların olası bir durum olduğunu belirterek, "Bunda yüksek bir bilgi gerekiyor. Bu bilgi ve tecrübeyi de tüm dünyadaki sporcularla birlikte paylaşarak yapıyorlar. Burada tabi sakatlıklar oluyor ancak güvenlik önlemleri almaları bireysel sporculara kalmış bir şey, fiziğin on kuralı geçerli güvenlik kurallarında. Biz orada tabelamızı koyduk ve oradaki tedbirleri almak bireysel sporculara kalmış bir şey. Ama parkla ilgili tedbirler ise her sabah akşam düzenli olarak kontrol ediliyor. Sorumluluk Qpark ve bizde." dedi.

KAR ARACI İLE GAZETECİLİK

Ardından gazetecilenrin de bindiği kar araçları ile yarışların yapılacağı pistler gezildi. İlginç görüntülerin yaşandığı pist gezisinde bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, düzenlenen pistlerin Avrupa standartlarında olduğunu söyledi.

Qpark Türkiye temsilcisi Levent İyici de, bu yarışların Türkiye’deki tüm tesislerin niteliklerini artıracağını belirterek, "Dolayısıyla park öğrendikçe zorlaşıyor. Bu Avrupa’ya göre midyum, orta seviye bir park ama bizim için bayağı ileri bir seviye. Dolayısıyla herkes için çok büyük bir deneyim olacak bu. Türkiye için kış sporları için altın çağın başlangını diyebiliriz." şeklinde değerlendirmede bulundu.