Afyonkarahisar'da düzenlenen 'Afyon Football Fest 2015' turnuvasında Fenerbahçe, Yunanistan'ın son şampiyonu Olympiakos takımını 3-2 mağlup etti.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan teknik direktör Vitor Pereira, hazırlık boyunca en iyi oyunlarını oynadıklarını belirtti. Tecrübeli teknik adam, "Oynadık, kazanmayı başardık. Bu maç bizim için çok önemliydi, pozitifi noktalar vardı, tabii ki negatif noktalarda vardı. Düzeltmek zorundayız, daha çok çalışarak eksikliklerimizi kapatarak yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Sakatlığı bulunan ve bu maçta görev almayan Alper Potuk'la ilgili bir soru üzerine ise Pereira, çok yetenekli oyuncularından birisi olduğunu belirterek, onun da geleceğinin çok güzel olacağına inandığını kaydetti. Pereira, "Fenerbahçe’nin önemli bir parçası olacaktır. Bir kırık vardı sahada oynaması imkansızdı. Daha da kötüye gidebilirdi. Onun için bu akşam yoktu." dedi.

"İYİ OYUNCULAR İYİ BİR TAKIM İÇİN YETMEZ"

Pereira yeni transfer Van Persie'nin durumuyla ilgili olarak sorulan sorulara da cevap verirken, "İyi oyuncular geldi bu takıma başkanımız ve yönetim kurulumuz gerçekten çok çalıştı iyi oyuncular getirip güçlü bir takım oluşturabilmek için. Ama futbolun içinde olanlar bilirler ki iyi oyuncular iyi bir takım için yetmez. İyi bir takım olabilmek için o oyuncuları iyi organize etmeye, aralarındaki bağlantıları iyi kurmak gerekiyor. Bu süreci iyi bir şekilde atlatmalı. Zamanı iyi kullanmak gerekiyor. Bize de zaman gerekiyor aslında bu lazım bize. İstenilen kaliteyi ortaya koyabilmek için iyi bir organizasyon yapmanız gerekiyor ki takımı tutturabilesiniz. Her gelen oyuncu hemen ilk geldiği günden hemen takıma konursa onlardan kalitesini ortaya koymasını bekleyemeyiz. Ben her geleni takıma koyamam. Beklemek lazım, zaman lazım. Aramıza katıldı, fiziksel eksiklikleri vardı, taktik çalışabilecek yeterli düzeyde değildi. Bu yüzden takıma yardım edebileceğini düşünmediğimizden şu anda bizimle beraber değildir." diye konuştu.

Şu anda zamana, çalışmaya ihtiyaçlarının olduğunu da belirten Pereira, "Buna göre kadroya karar vereceğiz. Şu anda zamana, çalışmaya ihtiyacımız var. Parmağınızı şıklatarak öyle mükemmel şeyler yapılmasını bekleyemezsiniz. Yüksek seviyede kaliteli bir takım ortaya koyabilmek için bizim çalışmamız gerekiyor. Çok fazla oyuncumuz var onların bir biriyle uyumu ve adaptasyonu gerekiyor." dedi.

Fenerbahçeli oyuncu Diego da çok mutlu olduğunu belirterek, "Bizim hedefimiz her zaman kazanmak sahadan kazanarak ayrıldık, takımın her geçen gün iyiye gittiğini düşünüyorum, tatmin olduk." değerlendirmesinde bulundu.

Geçen sezon performansının düşük olduğu yönündeki bir soru üzerine ise Diego, "Son iki maçta performansımın artması seyircide iyi bir intiba bıraktı. Açıkçası geçmişle ilgili konuşmayı sevmiyorum olumlu bir sezon geçirmedik iyi anlar vardır, kötü anlar vardır. Takım daha iyiye gidiyor, ben de daha iyiye gidiyorum, takımın iyi olması benim de performansımı arttırdı." açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden biri olan Josef de Souza da, bir soru üzerine verdiği cevapta, "Ben de Diego ile aynı düşünüyorum. Adım adım iyiye gidiyoruz. Küçük hatalarımızı düzeltmeye çalışıyoruz, takım olarak da her geçen gün iyiye gidiyoruz. Bu sezon öncesi iyiye gidiyoruz." ifadelerini kullandı.