Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, oyunu domine eden, topu kaptırdığında da baskı yapan bir takım oluşturmak istediğini söyledi.



Yeni sezon hazırlıklarını Düzce Topuk Yaylası Kamp Tesisleri'nde sürdüren Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, spor medyasından isimlerle bir araya geldi.



Burada açıklamalarda bulunan Portekizli teknik adam, "Kişilikli bir Fenerbahçe istiyorum. Güçlü, karakterli bir takım oluşturmak için buradayım." dedi.



Karakter olarak baskıya ihtiyacı olduğunu belirten Pereira, "Baskısız yaşayamam. Büyük oyuncuları olan bir kadro verildi, bunun bilincindeyim. Kulüp Başkanı, yarışmacı ve güçlü bir takım için her şeyi yapıyor. Biz de yarışmacı bir takım olacağız. Bu isteğe karşılık verecek tecrübeye sahibim. Ama zamana ihtiyacımız var. Elbette zaman kısa bahanesine sığınmıyoruz. Ruhumuzu, kalbimizi sahaya yansıtacağız." şeklinde konuştu.



Vitor Pereira, kaliteli oyunculardan kurulu bir ekip olduklarını, ama henüz istediği futbolu oynamadıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük bir kulübe geldim, futbolun ruhunun olduğu bir ülkedeyim. Daha sakin de bir ülke seçebilirdim, ama burada benim gibi heyecanlı yaşayan insanların arasına geldim. Porto'nun başındayken Türkiye'ye gelmiştim, Beşiktaş'ı yendik ve o zaman 'Bir gün Türkiye'ye geleceğim' demiştim. Büyücü değilim, geleceği göremem ama şampiyonluğu her şeyden çok istiyorum. Buraya da fikirlerimle geldim. Oyunu domine eden, topu kaptırdığında da baskı yapan bir takım yaratacağım. Bu fikre uyacak oyuncular aldık, iyi bir kadro kurduk."



TAKIMA BİR İKİ TAKVİYE DAHA OLABİLİR



Teknik direktör Pereira, takıma bir iki takviye daha olabileceğini de açıkladı. Futbolda kaliteli oyun için iyi oyuncuların şart olduğunu kaydeden Portekizli hoca, "Başkanımız Yıldırım da yarışmacı ve kazanmak isteyen bir karaktere sahip, heyecanlı tıpkı benim gibi. Hiçbir zaman, hiçbir başarıdan tatmin olmam. Adrenalinle ayaktayım.

Çalıştığım ülkelerde takımım bırakın yenilmeyi, berabere kaldığında ortalık ayağa kalkardı, yarın için değil bugün ve dün için de kazanacağız." şeklinde konuştu.



Takımın şu anki durumu hakkında da bilgi veren Pereira, "Takım olarak hızlı ve baskılı oyunu henüz oynayamıyoruz. Maçlar başlayınca bu sorun çözülecek." değerlendirmesinde bulundu.



Şampiyonlar Ligi'nde en güçlü takımın kendilerine çıkacağını düşündüğünü dile getiren Pereira, "O yüzden söz vermem, çalışıp iyisi için söz verebilirim." ifadelerini kullandı.



Olympiakos'un başındayken Panathinaikos maçında yaşananlar ve Fenerbahçe - Galatasaray derbisiyle ilgili düşünceleri sorulması üzerine Fenerbahçe Teknik Direktörü, olayların yanlış anlaşıldığını savundu.



Kimseyi provoke etmeyeceğini dile getiren Pereira, "İşimi yapmak, zemini, çimleri kontrol etmek için sahaya çıktım, ama orada sahaya atılanlar futbolla ilgili değildi, bunu yapanlar yarın sizi öldürebilir, federasyon bu konuyu çözmeli. Elbette Galatasaray derbisi önemli, ama Porto - Benfica veya Atina derbisinde de benzeri ortamlar vardı." ifadelerini kullandı.



Türkiye'de değişikliğe giden yabancı kuralıyla ilgili de Pereira, "Bu yıl Türkiye ligi yabancı kuralı ile değişti. Daha rekabetçi bir sezon yaşayacağız, bu lig, bu ülke daha ileriye gidecektir." şeklinde konuştu.



Türk yemeklerini beğenip beğenmediği sorulan Pereira, "Türkiye'deki yemekler daha acı, daha baharatlı, çok etkilendim, afrodizyak etki yaratacak yemekler var. Müthiş yemekler yedim." diye konuştu.