Vodafone Türkiye’nin Erzurum çalışanları tarafından kurulan Curling takımı EKSİ25, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Curling 2. Ligi’nde mücadele etti.

Türkiye genelinde 12 takımın katıldığı Türkiye Buz Pateni Federasyonu Curling 2. Ligi müsabakalarında şampiyon olarak, 1. Lig’e yükseldi.

Vodafone Erzurum Curling Takımı Kaptanı İzzet Gürdal, elde ettikleri başarıyla ilgili yaptığı açıklamada büyük sevinç yaşadıklarını belirterek, Vodafone çalışanları olarak, Curling çalışmalarına ilk kez Kasım 2012'de başladıklarını söyledi. EKSİ25 takımı olarak antrenör Vahdet Alaeddinoğlu yönetiminde haftada 2 akşam 8 sporcuyla antrenman yaptıklarını belirten Gürdal, "Çalışanlarımızın Curlinge olan ilgisi her geçen gün artıyor. Curlingin yaygınlaşmasına ve sporcu sayısının artışına katkıda bulunmaktan dolayı mutluyuz. Tüm sporseverleri bu eğlenceli sporu izlemek ve desteklemek üzere maçlara bekliyoruz." dedi.

CURLİNG BUZ SATRANCI OLARAK DA BİLİNİYOR

Geçmişi 16. yüzyıl İskoçya'sına kadar uzanan ve her yaşta yapılabilen Curling, buz pisti üzerinde oynanan olimpik bir takım oyunu.

Bu oyunda oyuncular üzerlerinde tutacak halkası olan ve buz üstünde kaydırdıkları diskleri 'ev' denilen hedeflere en yakın konuma ulaştırmaya çalışıyor. Hedefe diğer takımdan daha fazla yaklaşan takım oyunu kazanıyor. Stratejiler geliştirilmesini zorunlu kılan oyun bu özelliği ile buz satrancı diye nitelendiriliyor.