Türkiye Basketbol 1. Ligi, Spor Toto Play-Off'ta adını yarı finale yazdırmayı başaran ilk takım Trabzonspor Medical Park oldu. Bordo mavili ekip, serinin ilk maçında İstanbul'da mağlup ettiği Darüşşafaka Doğuş'u evinde de 78-71'lik skorla mağlup ederek ilk kez katıldığı Play-Off'ta adını son dörde yazdırdı.

Trabzonspor Medical Park'ta yalnızca 5 oyuncu skor üretirken, Sean Marshall ve Novica Velickovic 21'er sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Dwight Hardy'nin 16 sayı attığı maçta Dee Bost ve Andrija Stipanovic 10'ar sayıyla oynadı. Sezona veda eden Darüşşafaka Doğuş'ta ise 22 sayı atan Jordan Farmar dışında çift hanelere ulaşabilen olmadı.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçın ilk 5 dakikası 12-11 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle geçildi. Periyodun kalan bölümünde Bost, Hardy, Stipanovic ve Velickovic'le 10-3'lük seri bulan Trabzonspor Medical Park, son dakikada Ersin Dağlı ve Jordan Farmar'ın sayılarına engel olamadı ve ilk periyot 22-19 sona erdi.

İkinci periyodun başında Sean Marshall ile etkili olan Trabzonspor Medical Park'a konuk ekip Farmar ve Mehmet Yağmur ile cevap verip 15. dakikada skoru 31'de eşitledi. Ermal ve Mehmet'in basketleriyle skoru 38-33'e kadar getiren Daçka, Bost-Hardy ikilisini durduramadı ve skora yeniden eşitlik geldi. Devre 42-40'lık Trabzonspor Medical Park üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya Trabzonspor Medical Park iyi başladı. Sean Marshall'ın oyunun her iki yönüne de kattığı enerjiyle atağa kalkan bordo mavili ekip, ilk dört dakikada Velickovic ve Marshall'ın sayılarıyla skoru 51-42'ye getirdi. Arka alanda Seibutis-Farmar ikilisiyle yanıt veren Darüşşafaka Doğuş ise sonraki 3 dakikada skora dengeyi getirip periyodun son 3 dakikasında da potasını sayıya kapatarak son periyot öncesi farkı 1 sayıda tuttu: 56-55.

Son periyodun ilk bölümünde takımlar savunmada sertliği üst düzeyde tutarken, Trabzonspor Medical Park'ta Marshall, sahanın her iki tarafında ortaya koyduğu eforla takımını ayakta tutan isim olarak öne çıktı. Ermal Kurtoğlu ve Ersin Dağlı ile sayılar bulan Darüşşafaka Doğuş, son 5 dakikada skoru 61'de eşitledi. Trabzonspor, maçın kaderini değiştiren kırılma anını son üç dakika öncesinde yakaladı. Skor 65-65'ken Marshall ve Velickovic'le art arda iki üçlük bularak skoru 71-65'e getiren bordo mavili ekip, kalan iki dakikada savunmasında fire vermeyerek sahadan 78-71 galip ayrıldı ve taraftarına tarihindeki ilk Play-Off deneyiminde yarı final coşkusu yaşattı.

MAÇTAN NOTLAR

En Büyük Fark: 10 (76-66 Trabzonspor Medical Park, 40. dakika)
Kırılma Anı: Maçın 37. dakikasında, skor 65'te eşitlenmişken Trabzonspor Medical Park, Marshall ve Velickovic'le üst üste iki üçlük isabeti bulup skoru 71-65'e getirdi ve Darüşşafaka Doğuş için geri dönüşü çok zor bir farka ulaştı.

Maçın Kahramanı: Sean Marshall. ABD'li skorer, normal sezondaki çizgisinin çok üzerinde bir performans ortaya koydu. 32 dakikada 21 sayı atan 30 yaşındaki sporcu, savunmadaki sertliği ve enerjisiyle izleyenlerden tam puan aldı.

İstatistikler: 42 adet iki sayılık atış kullanan Darüşşafaka Doğuş'un bu bölgeden 19 isabet çıkarmasına karşın Trabzonspor Medical Park, 31 denemeye 15 isabet sığdırmayı başararak farkını ortaya koydu.

Salon: Hayri Gür
Hakemler: Murat Biricik, Kaan Büyükçil, Sinan İşgüder
Trabzonspor Medical Park: Bost (10), Hardy (16), Velickovic (21), Stipanovic (10), Alper Saruhan, Can Altıntığ, Marshall (21), Ivanov
Darüşşafaka Doğuş: Seiubutis (9), Vidmar (4), Lucas (4), Ersin Dağlı (7), Göksenin Köksal (2), Farmar (22), Brown (2), Mehmet Yağmur (6), Metin Türen, Ermal Kurtoğlu (8), Shurna (7)
1. Periyot: 22 - 19
İlk yarı: 42 - 40
3. Periyot: 56 - 55