MALATYA (AA) - Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor, Turgutluspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Teknik Direktör Feyyaz Uçar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Antrenman Sahası'nda gerçekleştirilen idmanda gazetecilere yaptığı açıklamada, deplasmandaki son 2 maçı 10 kişi, içerideki karşılaşmayı ise 9 kişi tamamladıklarını anımsattı.

Kırmızı kart gören oyuncularla ilgili bazı cezalar öngördüklerini ve konuyu oyunculara ilettiklerini belirten Uçar, "Bundan sonra oyuncularımızdan biraz daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz. 10 kişiyle şampiyon olunmaz" dedi.

Ligde halen kaybedilmiş bir şeyin olmadığını dile getiren Uçar, şunları kaydetti:

"Bu süreçte rakiplerimiz de çok puan kaybetti. Aslında bunlar bizim için birer fırsat. Puan kayıplarını telafi edebilirdik ama bu kartlar dolayısıyla istediğimiz ivmeyi, başarıyı yakalayamadık. Çalışmaya, mücadeleye devam edeceğiz. Çok farklı bir durumla karşı karşıya kaldık. Hayatım boyunca başıma böyle bir şey gelmedi. Cezalı oyuncular var, seyircisiz oynama var, tarafsız sahada oynama var. Biz iç sahada seyirci avantajımızı kaybettik. Şampiyonluğa oynayan bir takımın mutlaka taraftar desteğine ihtiyacı var. Turgutluspor maçına bu avantajımızdan yoksun çıkacağız. Her şeye rağmen mutlaka kazanmamız gereken bir maç."

Kulüp başkanı Adil Gevrek de Malatya'da spor anlamında güzel bir birlikteliğin olduğunu ve bunun şampiyonluğu getireceğine inandığını belirterek, şunları söyledi:

"Son maçlarda oyuncuların gördüğü kırmızı kartlar bizleri üzdü. Ne olursa olsun bizim hiçbir şeyi mazeret göstermememiz lazım. Takımımız kaliteli. Tecrübesiyle, kalitesiyle üst düzey bir takım. Şehir olarak, camia olarak güçlüyüz." 

Gevrek, Tokatspor maçından sonra Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından kendilerine verilen cezalara ilişkin savunmaları hazırladıklarını, gerekli başvuruları yapacaklarını sözlerine ekledi.