2015 FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) Dünya Ligi F Grubu 1. Hafta mücadelesi bugün Karadağ’ın başkenti Podgorica’da oynanan Türkiye – Porto Riko maçı ile başladı. A Erkek Voleybol Milli Takımı mücadeleyi 3-2 kazanarak Dünya Ligi’ne galibiyetle başladı.

FIVB Dünya Ligi F Grubu’nda oynadığı ve 3-2 kazandığı ilk mücadelenin ardından yaptığı açıklamada turnuva başlangıçlarının her zaman zorlu olduğunu belirten A Erkek Milli Takım Antrenörü Emanuele Zanini, şöyle konuştu:

"İlk sete çok iyi bir giriş yaptık. İkinci sete de iyi başlamamıza rağmen oyunumuzu sürdüremedik. Oyun boyunca olumlu şeyler yapsak da ikinci ve dördüncü setlerde yakaladığımız avantajları kaybettik. Yine de beşinci setin tamamında iyi bir performans sergileyerek galip geldik. 3-0 ya da 3-1 kazana fırsatını değerlendiremediğimiz için üzgünüz. Turnuva sonunda sıralama alınan galibiyet sayısına göre belirleneceği için kazanmak önemliydi. Bu gibi galibiyetler takımın özgüveni için yararlı olacaktır. Dünya Ligi uzun bir maraton ve daha sadece ilk maçı oynadık. Her karşılaşma yeni bir macera olacak."

Milli takımın kaptanı Ulaş Kıyak ise yaptığı açıklamada, "Galibiyetle başlamak çok güzel. Bütün takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Önümüzdeki maçlarda daha dikkatli davranarak buradan lider çıkmayı hedefliyoruz. Bunu yapabilecek güçteyiz. Milli Takımımızın seviyesini daha da yukarı çıkarmak ilk hedefimiz. Bunu da Slovakya’daki Dörtlü Finallere giderek kanıtlayacağız." yorumunu yaptı.