Kırıkkale Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik, Milli Piyade Tüfeği’nin (MPT) Kırıkkale’de yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Karafilik, MPT konusunda yapılan her çalışmada da yer alacakları sözünü verdi.

Kırıkkale Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik ve yönetim kurulu üyeleri gazetecilerle bir araya gelerek, MPT hakkında açıklama yaptı. Oda Başkanı Karafilik, “Milli Piyade Tüfeği’nin Kırıkkale’de yapılması için destek veriyoruz. Ekonomiye katkıda bulunması için vekillerimizden destek bekliyoruz. MKE’den yıllarca ekmek yiyenler olarak MKE olmadan Kırıkkale olmayacağını düşünüyoruz. Kasaplar Odası olarak MPT’nin Kırıkkale’de yapılmasın bekliyoruz. Kırıkkale’nin can suyu olmasını istiyoruz.” dedi.

MKE olmayınca Kırıkkale olmayacağını belirten Karafilik, “Esnafta canlılık olmayacağını düşünüyoruz. Birçoğumuz MKE’den ekmek yiyen insanlarız. Biz bu silahın özel sektöre verilmesini istemiyoruz. 400 parça MKE yapıp 8 parçayı özel söktüre yapılmasını anlamıyoruz. Diğer odalarda her zaman yanımızda ve bürokratlardan daha çok destek istiyoruz. Biz elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Kasaplar Odası olarak MPT’nin Kırıkkale’de yapılması için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.