Cumhuriyet'in haberine göre, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla 16 maddelik bir kanun teklifi hazırlayan CHP, olağanüstü toplantıda konunun ele alınması isteğini dile getirmiş.

CHP'nin olağanüstü çağrısına TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan yanıt geldi. Şentop olağanüstü toplantı çağrısı üzerine, TBMM Genel Kurulu'nu Anayasa'nın ve Meclis İçtüzüğü'nün ilgili maddeleri gereğince, 1 Ağustos Pazartesi günü toplantıya çağırdı.

AKP: "NEZAKETSİZLİKTİR"

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "CHP'nin meclisi olağanüstü toplantıya çağrısı nezaketsizliktir. Bu çağrı hiçbir partiyle istişare edilmeden yapılmıştır" dedi.

Ünal'ın açıklamaları şöyle:

"CHP çözüm amaçlı mı, siyasi şov amaçlı mı çağrı yaptı? Son KYK olayında olduğu gibi, düşünebiliyor musunuz, biz söyledik onun üzerine yaptılar gibi söylem geliştiren, sanki sorunları kendileri çözüyormuş gibi bir gerçeklik dışı algı oluşturmaya çalışan söylemi tercih etmiş durumdalar. Bilmeleri gereken şudur, aslolan gerçekleştirme iradesidir. Tabii ki, muhalefetin tavsiyeleri, projeleri olacaktır ama aslolan icraat ve bu konuda iktidarın ortaya koyduğu gerçekleştirme iradesidir.

Yine geçmişe dönük bir hususu da hatırlatmak isterim, her şey biz yaşarken oldu, bizim hafızamızla alay etmesinler. Bu ülkede, 1950'lerin, 60'ların, 70'lerin, 80'lerin, 90'ların sorunları konuşulur, böyle gelmiş böyle gider denilirdi. 14 Ağustos 2001'de AK Parti kurulurken, Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' demesiyle, Türkiye 70 yıllık sorunlarını çözmüş, bugünün sorunlarını konuşmak durumuna gelmiştir. Bu AK Parti'nin sorun çözme kapasitesinin gereğidir. Bugün AK Parti küresel ölçekte sorun çözen bir partidir. Biz olağanüstü toplantıya katılmayacağız. CHP'nin sağlıkta yaşananlar ve bizim çözüm kapasitemizle dünkü sorunları çözdüğümüz gibi bundan sonraki sorunlara yönelik de faaliyetleri bir siyasi istismar aracı haline getirilmesine müsaade etmeyeceğiz. 

200 milletvekili gelir ve TBMM'yi çalıştıracak irade ortaya koyar ve TBMM çalışmaya başlarsa, biz tabii ki TBMM'ye olan saygımızdan dolayı, TBMM'nin çalışmalarına iştirak ederiz. Artık Meclis çalışmaya başladığında, Meclis'i çalıştırmaktan hiçbir zaman geri kalmadı. Biz hiçbir zaman TBMM'nin çalışmasından geri durmadık. Anayasal olarak TBMM 1 Temmuz'da ara verir, 1 Ekim'de çalışmalarına tekrar başlar. AK Parti'nin, Cumhur İttifakı'nın yüksek çözüm kapasitesi ile hareket ettik."

BEŞTAŞ: CHP NEZAKETEN DE OLSA HDP'YLE GÖRÜŞMEDİ

AKP Gençlik Şöleni'nden skandal çıktı: "Taşıt paralarını okullara ödettiler"

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da Meclis'te açıklama yaptı. CHP'nin "nezaketen de olsa" Meclis'in toplanması konusunda HDP'yle görüşmediğini belirten Beştaş, HDP'nin 1 Ağustos'ta Meclis'e gelmeyeceğini söyledi.

Beştaş şunları kaydetti: "Meclis'in erken kapandığını, çalışması gerektiğini biz söylemiştik. CHP'nin de teklifi yapmadan önce bize danışması, uygun olup olmadığımızı sorması gerekirdi. Bunu da göz önüne almadığı için bu talebi reddediyoruz."

MHP: FAYDALI GÖRMÜYORUZ

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise dün CHP tarafından sağlık çalışanlarına şiddet olaylarının araştırılmasına yönelik genel görüşme önergesine ilişkin, "Siyasi istismardan öte bir amaç taşımayan CHP'nin genel görüşme teklifinin gündeme alınmasını faydalı görmüyoruz" demişti.

İYİ PARTİ: FEDAKAR SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YANINDAYIZ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP'nin çağrısı üzerine sağlıkta şiddet sorununu görüşmek üzere olağanüstü toplanacak TBMM Genel Kurulu'na katılacaklarını söyledi. Dervişoğlu, "İYİ Parti, genel görüşme talebine destek vermek üzere olağanüstü toplantıya katılacak ve fedakar sağlık çalışanlarının yanında olmaya devam edecektir" dedi.

CHP'NİN ÇAĞRISIYLA

Dün CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'nin 120 vekilin imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni 1 Ağustos'ta sağlık çalışanlarının sorunlarını görüşmek üzere olağanüstü toplantıya davet etmiş, konuyla ilgili dilekçelerini Meclis Genel Sekreterliği'ne sunmuştu.