Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevinden ayrılan Ahmet Erdoğan için çalışma arkadaşlarının katıldığı veda yemeği düzenlendi.
Tekirdağ Yelken Kulübü restoranında düzenlenen yemeğe, IC Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Akdemir, IC Enerji Holding Genel Müdür Yardımcısı İlkşen Çetintaş, TREDAŞ Genel Müdürü Hikmet Sezer, TREDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Reşit Bilgili, TREDAŞ Eski Genel Müdür Yardımcılarından Sıtkı Müjdesal, TREDAŞ Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çorlu İşletme Müdürleri ile TREDAŞ Direktörleri ve yönetici kadrosu katıldı.
Veda programı TREDAŞ Kurumsal İletişim Birimince hazırlanan ve Ahmet Erdoğan’ın hayatını içeren video gösterimi ile başladı.
Ardından TREDAŞ Genel Müdürü Hikmet Sezer, yaptığı konuşmada, Ahmet Erdoğan’ın TREDAŞ’ta büyük emeği olduğuna dikkat çekerek, Erdoğan’a bugüne kadarki emekleri için teşekküre etti. Hikmet Sezer konuşmalarını şöyle sürdürdü:
“Ahmet Ağabey’in TREDAŞ’ta çok büyük emeği var. Ahmet Ağabey, her zaman bilgisinden tecrübesinden bizleri yararlandırdı, bize doğru bir şekilde liderlik ve ağabeylik yaptı. Ben 5 yılda kendisiyle çalışmaktan çok keyif aldım ve bu süre içinde çok büyük bir dost ve çok büyük bir ağabey kazandım. Ahmet Ağabey’e bugüne kadar gösterdiği tüm emekler için, bunun ötesinde bizlere yaptığı liderlik ve ağabeylik için, bizlere örnek olduğu için, bizleri bilgisinden, tecrübesinden istifade ettirdiği için ve bizimle olduğu için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yaşamında kendisine huzur, sağlık, mutluluk diliyorum. Yine birlikte olmaya devam edeceğiz. TREDAŞ her zaman Ahmet Ağabey’in yuvasıdır.”
“İyi ki özelleştirme olmuş ve Ahmet Ağabey’i tanımışız”
IC Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Akdemir de yaptığı konuşmada, TREDAŞ’ı devraldıklarında kafalarındaki soru işaretlerinin Ahmet Bey ile giderildiğini bildirdi. Akdemir şöyle konuştu:
“TREDAŞ’ı devraldıktan sonra kafamızda bazı soru işaretleri vardı. Burada Ahmet Bey bize öncülük etti. Ancak, bu süreçte gördüm ki bir dost bir ağabey kazandım. Nefes aldığım sürece de ağabeyim hep takibimde olacak. Bu herhangi bir ayrılık değil. İyi ki özelleştirme olmuş ve Ahmet ağabeyi tanımışız.”
“Önemli olan kubbede hoş bir sada bırakmak”
Yönetici ve mesai arkadaşlarına yönelik bir konuşma yapan Ahmet Erdoğan da oldukça duygusal anlar yaşadı.
Ahmet Erdoğan, yaptığı konuşmasında, “Değerli dostlar, insanların konuşma zorluğu çektiği bazı anlar vardır. Onlardan birisini ben yaşıyorum. 14 yıla yakın bir süre TREDAŞ’ta görev yaptım. Türkiye’deki bürokratik yapıya baktığımızda uzun bir süre. Genel Müdürlüğün Türkiye’deki ortalaması bir buçuk-iki yıldır. Tabi biz bunu 9 yıl devlette ve 4,5 yıldır da IC Holding’de tamamlamanın gururunu ve heyecanını hep birlikte yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz. Önemli olan kubbede hoş bir sada bırakabilmek. Bazı konularda bazı durumlarda insanın boğazı düğüm düğüm oluyor” dedi.
“Trakya halkına teşekkür borçluyuz”
Erdoğan, özelleşmeyle birlikti daha hareketli bir döneme girdiklerini ifade ederek, TREDAŞ’ın Türkiye’de en iyi dağıtım şirketlerinden biri olduğunu ve bunu Trakya halkına borçlu olduklarını ifade etti. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“1973 yılında Çalışma Bakanlığı’nda müfettiş olarak başladım. Bu süre içerisinde 200’e yakın konferans verdim. Türkiye’yi tanıma fırsatı buldum. 2012 yılında IC Holding TREDAŞ’ı devraldı. Birlikte 4,5 yıl özel sektörü tanıdık. Tabi ki özel sektör ile birlikte dinamizm geldi. Yatırımlar üçe katlandı ve gerçekten çok başarılı arkadaşlarımız geldi. Ekip ruhuyla aklımızın ve gücümüzün yettiğince bizde beraber çalışma gayreti içinde olduk. Trakya’yı 21 dağıtım şirketi içinde en iyi şirketlerinden biri haline geldi. IC Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Çeçen’e, yönetim kurulu üyelerine ve IC Holding’e gösterdikleri bu yakın ilgi ve alakadan dolayı sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum. TREDAŞ çalışanları benim kardeşlerim, arkadaşlarım. Biz tüm çalışanları bir zincirin halkası olarak kabul ettik. Tüm arkadaşları yaptığı görev kadar kabul ettik. Tüm arkadaşlarımdan haklarını helal etmelerini istiyorum. Benden yana hakları varsa helal olsun.”
Ardından plaket törenine geçildi. IC Holding adına Ahmet Erdoğan’a plaketini, Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Akdemir takdim etti. Başarılı çalışmalarından ötürü tüm TREDAŞ çalışanları adına da TREDAŞ Genel Müdürü Hikmet Sezer Erdoğan’a plaket takdim etti.
Bunun yanında, TEDAŞ Tekirdağ Bölge Koordinatörü Ferruh Beceren ile TES-İŞ Sendika Başkanı Zeki Şişko da Ahmet Erdoğan’a teşekkürlerini sunarak hediye takdim ettiler.
Tören, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.