Son yıllarda teknoloji kullanımı o kadar artış gösterdi ki neredeyse artık teknoloji ile bütünleşik olarak yaşıyoruz. Tabii bu mecazi olarak öyle olsa da gerçekten teknoloji ile bütünleşik yaşamayı tercih edenler de var. Almanya'nın Essen kentinde yaşayan Tim Cannon isimli bir genç, geliştirdiği Circadia 1.0 isimli basit bir bilgisayarı kol derisinin altına dikti.

Şimdilik sadece vücut ısısını ölçebilme yeteneğine sahip olan Circadia 1.0 sayesinde Tim Cannon artık vücut ısısını ölçebilmek için bir termometre kullanmayacak. Kendisini bir "biohacker" olarak tanımlayan Tim Cannon, bu önemli derecede cerrahi yardıma gerek olan bu işlemi kendisi gerçekleştirmiş. Tabii kendisi gibi bir "biohacker"dan da yardım almış.

TIP ALANINDA İŞE YARAYABİLİR
Öte yandan bu Circadia 1.0 isimli bilgisayarın şimdilik sadece vücut ısısını ölçebildiğine bakmayın çünkü yazılımsal olarak geliştirilebilir yapıda. Yani ilerleyen zamanlarda farklı işlemler de gerçekleştirebilir. Bunun yanında bu Circadia 1.0 isimli bilgisayarın ihtiyacı olan elektriği nasıl karşıladığına gelecek olursak, cihaz bataryaya sahip ve cihazın bu bataryası da kablosuz şarj yeteneğine sahip.

Diğer cihazlarla da Bluetooth ile iletişim kurabilen cihazla Tim Cannon, yaşamsal fonksiyonları izleyip kaydettikten sonra bu verileri diğer mobil cihazlarla paylaşmayı hedefliyor. Tabii bu hedefe ulaşılırsa bu cihaz tıp alanında işe yarayabilir.