Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi,  ”˜İşte BU 2013 Öğrenci Proje Yarışması' başvuruları başladı.

Yarışma, yenilikçi iş fikirlerini ticari anlamda uygulanabilir bir işe dönüştürme konusunda öğrencilerin deneyim kazanmalarını desteklemeyi ve ödüle değer bulunan projelerin verilecek desteklerle teknoloji tabanlı yenilikçi bir işe dönüşmesine ön ayak olmayı hedefliyor.

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ev sahipliğinde, Elginkan Vakfı, Bosch, ve Airties ana sponsorluğunda, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği-BÜMED, KOSGEB BÜ-TEKMER, Ar-Ge Mühendisleri Derneği, Ankara Patent Ofisi, Alesta, Xerox,HayalEt, Argela, IBM, Üniversite Medya, ve Radyo Boğaziçisponsorluğunda düzenlenen ve Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer  Ofisi tarafından yürütülen “İşteBU” öğrenci proje yarışmasının 6.kez düzenleniyor. Bu yıla kadar Yeni Düşler Yenilikçi Düşünceler adı ile düzenlene yarışma bu yıldan itibaren işteBU adını aldı.

İşteBU 2013 Öğrenci Proje Yarışması teknoloji tabanlı, ürün veya hizmete dönüştürülebilir, yenilikçi iş fikirlerini ortaya çıkartarak  ödüllendirecek.  Bu kapsamda, yarışmaya katılacak projelerin tamamen yeni bir teknolojiyi veya mevcut bir teknolojinin yeni bir alana uygulanmasını veya mevcut bir teknolojinin geliştirilmiş bir uygulamasını içermesi ve ticari başarı şansına sahip olması şartı aranıyor.

Yarışmaya 30 Ağustos 2013 tarihine dek online başvuru ile katılım mümkün.  Katılım ve başvuru koşulları yarışmanın http://istebu.org/2013/  sitesinde  yer alıyor.



İşte BU 2013 Öğrenci Proje Yarışması kapsamında verilecek ödüller ise şöyle :

ELGİNKAN VAKFI ÖDÜLLERİ
Birincilik Ödülü - 30.000 TL
İkincilik Ödülü - 20.000 TL

BOSCH, OTOMOTİV ÖDÜLÜ
Ödül Tutarı - 15.000 TL

AIRTIES, NETWORK SİSTEMLERİ ÖDÜLÜ
Ödül Tutarı - 5.000 TL

iPro TEŞVİK ÖDÜLÜ
Ödül Tutarı ”“ 2.500 TL

ALESTA YATIRIM DESTEĞİ
ALESTA  uygun gördüğü bir projeye  100.000 TL'ye kadar yatırım desteği verecektir.
ANKARA PATENT OFİSİ DESTEĞİ
Yarışmada dereceye giren projelerden patent başvurusunda bulunacak olanlara ANKARA PATENT OFİSİ tarafından patent başvurusu hazırlama desteği verilecektir.

ARGELA MENTORLUK  DESTEĞİ
Değerlendirme Kurulu tarafından uygun görülen yazılım geliştirme projelerine ARGELA tarafından üç ay süreyle inkübasyon ve mentorluk desteği ile yazılım geliştirme araçlarından ücretsiz yararlanma imkanı verilecektir.

BU HAYALET KULUÇKA MERKEZİ DESTEĞİ
Yarışmada dereceye giren proje gruplarına BU HAYALET Kuluçka Merkezinin sağladığı desteklerden, şartları yerine getirmeleri kaydıyla, yaralanma imkanı verilecektir.

IBM DANIŞMANLIK DESTEĞİ
Değerlendirme Kurulu tarafından uygun görülen yazılım geliştirme projelerine IBM tarafından üç ay süreyle inkübasyon ve mentorluk desteği ile yazılım geliştirme araçlarından ücretsiz yararlanma imkanı verilecektir.

iPro  YATIRIM DESTEĞİ
iPro  uygun gördüğü bir projeye  25.000 TL'ye kadar yatırım desteği verecektir.

KOSGEB DESTEĞİ
Yarışmada dereceye giren projeler ayrıca, şirket kurarak iş fikirlerini hayata geçirmek amacıyla Boğaziçi Üniversitesi KOSGEB/TEKMER'de ofis alanına ve KOSGEB tarafından sağlanan diğer Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Desteklerine başvurma hakkına sahip olacaklardır.