Kahramanmaraş’ta günlerdir konuşulan Tekstil fabrikaları batıyor mu ? Sorusuna uzman ekipler tarafından yanıt geldi.

Şüphesiz ki Kahramanmaraş’ın en büyük ihracatını yapan tekstil firmalarıdır. Binlerce Kahramanmaraşlının ekmek yediği tekneyi lekelemek, bir Kahramanmaraşlıya yakışır mı?

Şartlar her ne olursa olsun, her krizde her sıkıntıda ayakta kalmayı başarabilen tüm tekstil firmalarımızı öncelikle tebrik ediyorum.

Bazı firmalarımızın içerisinde sorunlar olduğu doğrudur, ancak bunlar halledilemeyecek sorunlar olmadığı gibi kimseyi de ilgilendiren problemler değildir.

‘ Öyle değil, böyle olacak’ gibisinden anlaşamayan iki ortak arasındaki tartışmadır.

Ortaya çıkan iddialar neticesinde firma yetkilileri ile bire bir görüşme sağladım ve çok olumlu yanıtlar aldım.

Firmalarımızın durumu her ne olursa olsun, onları sarsacak bir durumun içerisinde değiller. Çıkan dedikodular gerçeği yansıtmadığı gibi, birkaç kişinin başlattığı algı operasyonundan kaynaklanmaktadır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki 150 bin kişiye istihdam sağlayan bu firmalarımız Kahramanmaraş’ı ticaretin merkezi haline getireceklerdir. Ortaya çıkan hiçbir dedikoduya itibar etmeyelim.

Kahramanmaraş ticaretine gelirsek…

KAHRAMANMARAŞ’IN 2018 İHRACATI 9.3 ARTIŞ GÖSTERDİ!

Kahramanmaraş’ın tekstil ve metal ihracatı 2017 yılına göre, 9.3 artık göstererek 2018 yılında 972 milyon dolara ulaştı.

Ve geçtiğimiz haftalarda KMTSO Başkanı Serdar Zabun yapmış olduğu açıklamada; Şehrin yıllık ihracatının yüzde 9.3 artışla 972 milyon dolara yaklaştığını ve yıl sonu ihracatının 1,2 milyon dolara ulaşacağını belirtti.

Ayrıca en büyük 1000 sanayi kuruluşu arasında Kahramanmaraş 24 şirketiyle Türkiye’nin en başarılı 8’nci kentidir.

300 ihracatçı şirketi ile 120 ülkeye ihracat yapan, bin fabrika ve 150 bin kişilik istihdam ordusuyla ülkemizin ekonomik büyümesinde önemli pay sahibi bir kent Kahramanmaraş, bu başarıyı sürdürmek ve şehrimizde daha güçlü bir üretim yapısı oluşturmak adına tüm firmalarımız hız kesmeden çalışmasına devam ediyor.

2017 yılında, 1,2 milyar liralık 154 adet özel sektör projesi teşvik belgesine bağlandı.

Bu projeler ve geçmiş yıllardan gelen yatırımlarla 3 milyar liranın üzerinde bir yatırım potansiyeli oluştu.

Bu yatırımlarla birlikte şehrimizde üretim ve ihracatta ciddi bir kalkınma olacak.

Ülkemiz yüzde 7,4'lük büyüme oranıyla küresel ölçekte çok önemli bir başarı gösterdi. Burada en büyük pay sanayi sektörüne ait. Bu da bize gelecek dönemlerdeki büyüme, yatırımlar ve ihracat için güven veriyor. İhracata katkı sağlayan, üretim ve istihdamla ülkemizin kalkınmasına destek veren tüm yatırımcılarımıza, girişimcilerimize tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum."