Konu iletişim olunca önce, tüm gazeteci arkadaşlarımızın “Gazeteciler günü”nü kutluyorum

Toplumda iletişim tıpkı bir vücudun kan damarları gibi önem arz eder. Sosyal yaşamın her karesinde kendisini ifade etmek, iletişimi sağlıklı kurmak, kısacası hayatı kolaylaştırmaktır. 

Hayatımıza ve geleceğimize dair planlarımızın iyi yürümesi gibi.

Günümüz   de hızla değişen hayatın temposunda efendim ben şu konuda uzmanım birikimliyim birileri  beni anlar  keşfeder;  bu anlayış artık tarihe karışmıştır. Ancak hayattan ne istediğimizi bilerek yaşarsak; iletişimle tavrımızla vücut dilimizle yani kendimizi ifade şekline göre hayat bize cevap verir. 

Yaşama göre kendimizi yenilemek zorundayız iletişim yeteneklerimizi çok iyi kullanmak sanatıdır. Çünkü hayatın armağanları kendiliğinden bir tepsi içinde önümüze gelmez. Konumumuz ne olursa olsun serbest meslekten tutunda amirinden işçisine varıncaya dek her insan,   kendini veya kurumunu iyi ifade etme konusunda, iletişim becerisini kazanmak zorundadır!

Bu gün iletişim her ne kadar yazılı bir şekle girmişse de(e mail, internet) gibi karşılıklı ifadelerde vücut dilinin etkisi önemlidir. İletişim aslında bir gelişmişliktir gelişmiş insanlarda ortak yaşadığımız dünyada karşıyı dinler anlar eğer bir kurumun başında ise bu insan o kurumda bir sinerji oluşturur.
Çünkü verimlilik sadece disiplin ve katı kurallar demek değildir. İletişim verimliliğin yolunu açar ortaya koyduğumuz kavramların açılımı yine insanlarla sağlanır, iletişim hayatın çok alanını kapsar. Sosyal yaşamdan iş ilişkilerine sanatsal çalışmalara varıncaya kadar. 
Bir kurumda çalışma heyecanı ancak iyi bir motivasyonla uyumlu birikimli insanlarla sağlanır, bu da karşılıklı iletişim ve yaklaşımla olur,  bunun sonucu olarak ta hizmet veren işletme veya kurum ortaya çıkar.
İletişim sayesinde toplumda sosyal yapılanmada da taşlar yerine oturur. Devleti idare eden makamların halkla bir köprü iletişim kurması, toplumda sosyal huzuru getirir.   
Bir aile içinde yuvanın huzuru babanın ve annenin çocuklarıyla iletişimine bağlıdır. Her sabah işine giden babanın çocuklarına eşine gösterdiği sevgi şefkat güzel bir iletişimden başka ne olabilir.
Komşularımıza selam verip hal hatır sormak, dertlerini dinlemek sosyal yaşam adına iletişimi kurmak hayatın bir parçası değil mi?
Bir huzur evinin yalnızlık kokan koridorlarında yaşlılarımızla buluşmak, onların dünyasını paylaşmak geçmişimize sahiplenmek değil mi?  
 
Özellikle sivil toplum kuruluşlarının halkla iletişimi, vakıfların insani hizmetleri ve iletişimi önemlidir.  !Yoksulların yuvasına bir mahya aydınlığı ile doğan bir ışık(yoksulun sevindirilmesi) onurları zedelenmeden yapılan yardımlar.

Toplumdaki kesitleri ancak iletişimle görme imkânımız olur, toplum huzuru insanımızı anlamakla sağlanır. Vücudumuzdaki sinir yapısının sancıyı, ağrıyı haber vermesi gibi, toplum  olarak ta  top yek ün  o sancıyı hissetmeliyiz. 
Önce insan diyoruz; halkıyla, basınıyla, yayınıyla bu iletişimin içinde hepimizin sorumluluğu vardır.Bu güzel ülkede birbirimizi anlayarak  huzurlu yaşama bir adım atalım, çünkü güzel insanlar, güzel şeyler yaparlar! Hoşça kalın!