Trabzon Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü tarafından 2016-2017 Okul Spor faaliyetlerini planlamak, okul sporları bilgi yönetim sistemiyle ilgili toplantı yapıldı.
Yapılan bilgilendirme toplantısına Beden Eğitim Öğretmenleri, Gençlik Hizme?tleri ve Spor il müdürlüğü tesislerinin amirleri, ilçe müdürlerini, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk, Trabzon Milli Eğitim Şube Müdürü Gülsüm Memiş Kaptan katıldı.
Toplantıda konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk, “ Okul sporları faaliyetleri bizim için çok önemli. Okul sporları Eğitim Öğretim yılı içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı birlikte gerçekleştirdiğimiz güçlü bir spor faaliyettir. Bizim amacımız sizlere hizmet etmek size destek olmak burada kurumlar arası ilişkininde ön planda olması gerekiyor. Okul sporları faaliyetleri ülkemizde çok kapsamlı bir olgu. Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ve sonrasında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafına devredilen bir çalışma. Bu çalışmayı sürdürmek için çok ciddi bir ortak çalışmaya ihtiyaç var. Bu ortak çalışmanın mimarları ise sizler beden eğitimi öğretmenlerisiniz. Trabzon Türkiye genelinde Okul sporlarında iyi bir yerde. İyi yerde olmasının en büyük etkisi başarı sahibi ise beden eğitimi öğretmen arkadaşlarımızın cefakarca ve zor şartlarda çocukların spor içerisine çekmesinden ötürüdür. Trabzon Okul sporları’na katılımda ve başarıda Türkiye’de 81 il içerisinde ilk 10’ada yer alıyor. Bu başarı sadece ve sadece beden eğitimi arkadaşlarımıza aittir ben hepinizi cani gönülden kutluyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından yenilenen Okul sporları bilgi yönetim sistemi tanıtımı yapıldı ve ardından hatıra fotoğrafı çekildi.