İzmir'de 2014 Ekim ayında yapılan ve yaklaşık 2 bin öğretmenin katıldığı mülakatta yeterli puan alan kişiler, tercihlerine göre istedikleri okulda görevlendirildi. Müdür olmaya hak kazanan öğretmenler, eğitim döneminin başında göreve başlarken İzmir'de de yaklaşık 700 okulun müdürü değişmiş oldu ancak atandıkları yeri beğenmeyen ya da görev değişikliği talep eden müdürler olması sebebiyle bazı okullar boş kaldı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nünse mevzuat gereği en yüksek puan alan kişiyi ataması gerekirken boşta kalan okullara gizli olarak Eğitim Bir Sen üyesi ve puanı düşük kişileri müdür olarak atadığı öne sürüldü.

'BİRBİRİNİ TUTMUYOR'

Türk Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, Milli Eğitim yetkililerinin, mülakat sonucuna göre yeniden atama yapılamayacağını söylemesine rağmen puanı düşük olan öğretmenleri gizlice okul müdürü yaptığını iddia etti. Konuyla ilgili Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) bilgi almak için başvurduklarını belirten Demir, "Milli Eğitim yetkileriyle yaptığımız ilk görüşmede bize, mülakat sonuçlarına göre yeni bir atama yapılmayacağı söylenmişti. Resmi başvurumuza ise sıra işletilmeyeceği cevabı verilmişti. Konuyla ilgili BİMER'e başvurduk ve yine mülakat puanına göre herhangi bir görevlendirme yapılmadığı cevabını aldık ancak daha önceki görüşmelerde, 12-13 müdürün puanına göre atandığını söylemişlerdi. Dedikleriyle yaptıkları birbirini tutmuyor." dedi.

'DÜŞÜK PUANLI KİŞİLERİ ATADILAR'

Boşta kalan okullara puanı düşük olmasına rağmen Eğitim Bir Sen'li üyelerin atandığını savunan Demir, "Normal şartlarda boşta kalan okullara, puanı en yüksek kişinin atanması gerekiyor ancak yetkililer, birbirini tutmayan açıklamalarının ardından puanı düşük olan kişileri müdür yaparak birçok kişinin hakkını yedi. Bu konunun takipçisi olacağız. Hakkımızı yasal yollardan sonuna kadar arayacağız. Milli Eğitim, birçok arkadaşımızın hakkına giriyor. Puanı düşük, yandaş sendika müdürleri göreve getirildi." dedi.