PTT 1. Lig'de dünkü sağanak nedeniyle ertelenen karşılaşmada, Karşıyaka ile Kayseri Erciyesspor karşı karşıya geldi.

Karşıyakalı Wilfried Dalmat, 11. saniye dolmadan attığı golle, Türkiye ligler tarihinin bilinen en erken golünü attı.

Fransız yıldız, başlama düdüğünün hemen ardından topu kaptıktan sonra, yaklaşık 30 metre dripling yapıp, ceza yayı üzerinden nefis bir aşırtma vuruşla henüz 11. saniye dolmadan tabelayı değiştirdi. Türk futbol tarihinde, Süper Lig'de bilinen en erken golü, 2008-09 sezonunda, Denizlispor forması giyan Trinidad-Tobagolu Darryl Roberts, 13. haftada Eskişehir deplasmanında, 12. saniyede ağları havalandırarak kaydetmişti.

Pazar akşamı aşırı yağış nedeniyle bugüne ertelenen karşılaşmaya ilgi yine de bekleneni üzerinde oldu. KSK'Liler açık tribünün üçte birlik bölümünü, kapalı tribünün ise büyük bölümünü doldurdu. Yağmurun öğlen saatlerinden itibaren kesilmesiyle Alsancak Stadı'nın zemini, maç oynanacak duruma gelmesi her iki ekibin kurmaylarını sevindirdi.

Karşıyaka'da teknik direktör Cihat Arslan, geçen hafta Torku Konyaspor deplasmanında çıkardığı ilk onbirde tek değişiklik yaptı. Arslan, geçen hafta hastalığı nedeniyle son anda kadrodan çıkarmak zorunda kaldığı Ganalı Banahene'yi sahaya sürerken, onun yerinde forma giyen Mustafa Sevgi'yi ise yedek kulübesine çekti.

KAF-KAF'ta en son 7. haftadaki Adana Demir müsabakasında kadroda yer alan Erdi Öner, uzun bir aradan sonra 18 kişilik kadroya alındı. Yeşil-kırmızılıların 4-1 kaybettiği mücadelede ilk onbir de yer alan tecrübeli stoper, yedi maç sonra bu kez kulübede oturdu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, 7. hafta, saha olayları nedeniyle yarıda kalan Şanlıurfaspor-1461 Trabzon maçının skorunu, 3-0 konuk ekip lehine tescil etmesi, Kayseri-Erciyes-Karşıyaka karşılaşması öncesi sıralamayı değiştirdi. Karadeniz ekibi 27 puanla Kayseri Erciyes'i yakalayıp, 25 puanlı Kaf-Kaf'ı da geçerek ikinci sıraya çıktı.

İki sezon önce Karşıyaka'da top koşturan Kayseri Erciyessporlu Emrah Bozkurt, eski takımına karşı kaptan çıktı. Kayseri ekibinde, aynı sezon KSK forması giyen bir diğer futbolcu olan Volken ise mücadeleye yedek kulübesinde başladı.