Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik'in yaptığı bir araştırmaya göre, Türkiye'nin en güvenilir illeri sırasıyla Gümüşhane, Trabzon, Rize ve Zonguldak gibi Karadeniz bölgeleri olarak belirlendi. Ayrıca, Bodrum ve Antalya gibi illerin de sağlam olduğunu vurgulayan Çelik, bu bölgelerde fay hattı olsa bile dağların varlığı nedeniyle depremlerin kısa sürdüğünü ifade etti. İstanbul'un ise dağlık yapısı nedeniyle altıncı sırada güvenli iller arasında yer aldığı belirtildi.

Kahramanmaraş'ta 20 Mayıs 2024 Elektrik Kesinti: 3 İlçe Etkilenecek! Kahramanmaraş'ta 20 Mayıs 2024 Elektrik Kesinti: 3 İlçe Etkilenecek!

Çelik, "Dağlar olduğu için bu bölgelerde depremler kısa sürer. 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde düz alana vurması nedeniyle uzun sürdü" diye açıklamada bulundu. Deprem olma ihtimalinin en yüksek olduğu ilin Hakkari olduğunu belirten Çelik, ancak Hakkari'nin dağlık yapısı nedeniyle büyük yıkımların beklenmediğini belirtti. Ayrıca, Suriye'nin Şam bölgesinde olası bir depreme dikkat çeken Çelik, bu durumun Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde zarara yol açabileceğini ifade etti.