Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki 1. Avrupa Oyunları açılış törenine katılan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ikili görüşmede bulundu. Türkmen devlet ajansının haberine göre liderler, ikili ilişkilerin yanı sıra Türkmenistan-Türkiye-Azerbaycan hattındaki üçlü işbirliği konularını da değerlendirdi.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, 3 ülke liderinin Haziran 2014'de Bodrum'da gerçekleştirdiği üçlü toplantı ile 3 kardeş ülke arasındaki münasebetlerde yeni döneme girildiğini kaydetti. Berdimuhamedov, Aşkabat'ta 3 ülke dışişleri bakanları toplantısı sonucunda kabul edilen 2015-2017 yılları için işbirliği programının hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Türkmen lider, yakın zamanda Türkmenistan-Türkiye-Azerbaycan Devlet Başkanları'nın Hazar'ın Türkmen kıyısında buluşabileceklerini söyledi. Berdimuhamedov, Erdoğan'ı Birleşmiş Milletler himayesinde aralık ayında Türkmenistan'ın tarafsızlığının 20.yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek uluslararası konferansa davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 ülke liderlerinin buluşmasının Türkmenistan-Türkiye-Azerbaycan işbirliği adına önemli bir adım olacağını kaydetti.

Liderler, ulaştırma ve enerji sektöründeki işbirliği konularını da değerlendirdi. Ekonomik işbirliğinin daha da arttırılması yönünde atılacak adımlar ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.