Türkoğlu ilçesinde, "Çocukların Gözünde Doğa Projesi" kapsamında, ortaokul öğrencileri tarafından çekilen çevre temalı fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı.

Hükümet Konağı bahçesindeki serginin açılışını, Kaymakam Serdar Kartal, Belediye Başkanı Osman Okumuş, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Ahmet Ziya Çelik yaptı.

Serdar Kartal, açılışta yaptığı konuşmada, öğretmen ve öğrencilerin yaptıkları çalışmanın diğer okullara da örnek olmasını istedi.

Öğrenciler tarafından yapılan sanatsal ve sportif etkinliklere devlet olarak destek verilmesi gerektiğini belirten Kartal, "Gençlerimizin maddi ve manevi gelişimini sağlamak bizim anayasal görevimizdir. Bunun için gençlerimizin önünü açmak, daha ufuklu projelere imza atmalarını sağlamak ve geleceğe onları güçlü bir biçimde hazırlamak bizim temel vazifemizdir" dedi.

Osman Okumuş ise doğaya ve çevreye duyarlı, güzel bir çalışma başlattıkları için öğretmen ve öğrencileri kutladı.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Arzu Bebek Buyruk da öğrencilerin fotoğraf çekimi ve çevre konularında aldıkları eğitimin ardından böyle bir çalışma yapmaya ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Hafta sonuna kadar açık kalacak sergide, Uzunsöğüt Ortaokulu öğrencilerinin çektikleri fotoğraflar yer alıyor.