Türkoğlu ilçesinde mahalle halkının kaynaşmasını sağlamak amacıyla sokak iftarı düzenledi.

Cumhuriyet Mahallesi TOKİ konutlarında düzenlenen etkinlikte konuşan belediye meclis üyesi Hatice Bağcı, Ramazan ayında yoğunlaşan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının artarak devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.

Bağcı, birbirlerini tanımayan insanları aynı masada buluşturarak her geçen gün giderek kaybolan komşuluk ilişkilerini güçlendirmek istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu gün burada başlattığımız uygulama inşallah diğer mahallelere de örnek olur. Kurulan iftar sofrasıyla komşular arasındaki dostluk ve samimiyet ortamı gelişir ve sağlanan bu birliktelik Ramazan ayı sonrasında da devam eder. İnsan ilişkilerinin güçlendiği, umutların yeşerdiği bu dönemi iç dünyamızı ferahlatıcı fırsatları kaçırmadan en iyi şekilde değerlendirmeliyiz"

Ramazan ayının asli değerlerimize dönmek için büyük bir fırsat olduğunu anlatan Bağcı, her geçen gün unutulmaya yüz tutmuş dini ve kültürel medeniyetimizde var olan bir çok güzelliğin yozlaştığını ve yerini acelecilik, aç gözlülük ve bencillik gibi hoş olmayan davranışlara bıraktığını savundu.

Bağcı, belediye olarak Ramazan ayı boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kaybolmaya yüz tutmuş bazı değerlerin yeniden canlandırılacağına işaret ederek, halkın rahmet ve mağfiret ayı olan bu  dönemi, esenlikli bir biçimde geçirmesi için gerekli çalışmaları yürüttüklerini sözlerine ekledi.