Mahkeme B.S.T'nin Burçak Bayram'a 7 bin TL tazminat ödemesine hükmetti. Aldatıldığını öğrendikten sonra hukuk mücadelesine başlayan Burçak Bayram kararı "Ben davamda hakliydim ve kazandım. Bir köşede kocam beni aldattı diye içlenmek yerine, mücadele etmeyi tercih ettim" sözleriyle değerlendirdi. 

 Tanık, "BST o dönemde henüz boşanmamıştı" 

Bakırköy 8. Asliye Ceza Mahkemesinde görülülen davanın karar oturumuna Burçak Bayram ve avukatı Coşkun Atılgan ile davalı B.S.T'nin tanığı katıldı. Yeminli olarak ifade veren Gamze Yelim, “Berna'nın sevgilisi olduğu iddia edilen Ender Bayram'ı tanımam. Bildiğim kadarıyla internet ortamında arkadaşlıkları başlamış ve sanal ortamda devam etmiş. Zira, B.S.T o dönemde henüz boşanmamıştı. Kendi evliliği ile ilgili sorunları vardı” dedi. Bu ifadenin ardından mahkeme kararını açıkladı ve B.S.T'nun 7 bin TL tazminat ödemesine hükmetti.     

 “Kişilik haklarıma saldırıldı"

Burçak Başram'ın avukatı Çoşkun Atılgan kararla ilgili olarak, "Her iki tarafın da evli olmasına rağmen eşler dışında başka bir kimseyle özel hayatlarını paylaşmalarının kusursuz bir davranış olduğunu savunmak bir takım ahlaki değerlerle çatışmaktadır. Mahkeme verdiği bu kararla Burçak Bayram'ın yasak aşk ilişkisi nedeniyle 'kişilik haklarına saldırıldığını' da kabul etmiş oldu" dedi. 

Kocasının sevgilisinden tazminat kazanan Burçak Bayram ise “1995 yılında evlendim ve eşimin birlikteliğinden tesadüfen haberim oldu. Cinsel yaşamlarından tutun da sosyal yaşamımıza kadar internette konuştukları, gece geç saatlerde buluşmaları, tatile gitmeye kadar varan ilişkilerinin detaylarını Kitap okur gibi okudum. Hasta olacak kadar sarsıldım. Konunun en can acıtan yanı ise bu münasebete dair görüşmelerin içeriğini ilk okuyanın 16 yaşındaki kızım olmasıydı. Yazışmalarda benim hakkımda da uzun uzun konuştuklarını gördüm. Sanki suçlu benmişim gibi aralarındaki munasebetten utandım. Toplumda bu tür ilişkilerin yasanmaması ve örnek olması amacıyla B.S.T'ye tazminat davası, eşime de boşanma davası açtım. 2 yıldır süren bu ilişkiyi kişilik haklarıma saldırı olarak kabul ettim. Davamda haklıydım ve kazandım. Bir köşede kocam beni aldattı diye içlenmek yerine, mücadele etmeyi tercih ettim. Kazandığım paranın bir önemi yok ancak anne ve gururlu bir kadının yapması gerekeni yaptım. Kaldı ki eski eşim bu kadını hala hiç tanımadığını iddia etmekte. Mahkemenin verdigi karar herhalde gazoz kapagindan çıkmadı" dedi.