Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak'ın kuzeyinde terör hedeflerine yönelik operasyonu devam ederken acı bir haber daha geldi.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada Piyade Uzman Çavuş Furkan Gök'ün Pençe- Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada yaralanarak hastaneye sevk edildiği ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet; kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz günlerde teröristler tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen Muhabere Üsteğmen Ömer Delibaş ile teröristler tarafından yapılan roketatarlı saldırı sonrası Piyade Teğmen Kaan Kanlıkuyu şehit olmuştu.

ACI HABER KAHRAMANMARAŞ^TAKİ AİLEESİNE ULAŞTI

Kuzey Iraktaki Pençe-Kilit Harekatı sırasında teröristlerle girilen çatışma sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Furkan Gök'ün Kahramanmaraş'taki ailesine acı haber ulaştı.

Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya ve psikososyal destek ekipleri, 24 yaşındaki uzman çavuşun şehadet haberini Hasancıklı Mahallesi'nde ikamet eden baba Osman ve anne Döndü Gök'e verdi.

Gök'ün yakınları ile ekipler, aileyi teskin etmeye çalıştı.

Şehidin baba evi ve sokağa Türk bayrakları asıldı.