Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, seçimler sonrasında toplu taşıma araçlarının durumunu ele alacaklarını, ilk olarak şoförlerin eğitiminden işe başlayacaklarını söyledi.

Türkiye’nin en iyi otobüs istasyonları arasında gösterilen Afyon Şehirlerarası Otobüs İstasyonunu ziyaret eden Güner, ulaşımda bir standardı yakalamak zorunda olduklarını belirtti. Güner, Afyonkarahisar’ın aynı zamanda yolların kesişme noktasında olmasından dolayı kente gelen misafirler dolayısıyla şehir içi ulaşımın bir kez daha öneminin ortaya çıktığını kaydetti. Güner, "Seçimlerden sonra seyahat konusunu ele alacağız. Yaptığımız plan ve proje çerçevesinde bir standart oluşturmaya çalışacağız. Bu standart içerisinde şoförlerin kılığı, kıyafeti, açtıkları müziği ve davranış biçimleri gibi konular olacaktır. Emniyet ve jandarmanın da desteği ile bu konuda başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum." dedi.

Şu anda bazı soru işaretlerinin olabileceğini ifade eden Güner, sürekli vatandaşlarla irtibat içerisinde olacaklarını, tüm toplu taşıma aracı kullanan şoförleri öncelikle bir eğitim sürecine dahil edeceklerini anlattı. Güner, "Kullanacağımız yöntemde yasak konusunu en son işleyeceğiz. Belki de yasak hiç olmayacak. İlimizdeki park yasaklarını belki de kaldıracağız. Bilinen yöntemlerin tersinden başlayacak ve yasakları kaldırarak projemizi hayata geçireceğiz. Toplu taşıma araçlarında tüm yolcuların maddi ve manevi olarak hiçbir zarara uğratılmamaları, onların güvenle ve huzur içerisinde yolculuk etmeleri için valilik olarak diğer kurum ve kuruluşlarla iletişim halinde elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Ziyaretini terminaldeki vatandaşlarla sohbet ederek sürdüren Güner, terminalde bekleyen vatandaşların istek ve taleplerini sordu. Terminalde bulunan kaymak, lokum, pişmaniye, döner ve benzeri gıda maddeleri üretim ve satış yapılan yerlerini inceledi. Güner, terminalin alışılmışın dışında ve eşsiz bir yer olduğunu, bekleyen ve terminale uğrayan her yolcunun rahatlıkla ve huzur içerisinde vakit geçirebileceğini, gıda maddelerini hiç çekinmeden, şüpheye düşmeden yiyebileceklerini dile getirdi.