Başbakan Binali Yıldırım, Kurban bayramı nedeniyle şehit polisler Haluk Varlı ve Ferhat Arslan’ın Van’da yaşayan ailelerine el yazılı gönderdiği bir mektup AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda tarafından teslim edildi.
AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, parti yöneticileriyle Kurban bayramı dolayısıyla şehit ailelerini ziyaret ederek Başbakan Binali Yıldırım’ın kaleme aldığı mektupları, şehit polisler Haluk Varlı ve Ferhat Arslan’ın Van’da yaşayan ailelerine teslim etti. Soğanda, ilk olarak Iğdır’ın Dilucu Sınır Kapısı’na göreve giderken terör örgütü PKK tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memuru Haluk Varlı’nın, Gürpınar ilçesinde yaşayan ailesini ziyaret etti. Şehit yakınlarının bayramını tebrik eden Soğanda, beraberinde getirdiği Başbakan Yıldırım’ın el yazısıyla kaleme aldığı mektubu okudu ve şehidin babası Yusuf ve annesi Gülizar Varlı’ya teslim etti.
Ardından, beraberinde Tuşba Belediye Başkanı Doç Dr. Fevzi Özgökçe ile birlikte İpekyolu ilçesinde terör örgütü PKK’nın bombalı tuzağı sonucu şehit düşen bomba imha uzmanı Ferhat Arslan’ın ailesinin yaşadığı Tuşba ilçesindeki evine giden Soğanda, Başbakan Yıldırım’ın yazdığı mektubu okuduktan sonra şehit Arslan’ın eşi Emine Arslan ve çocuklarına verdi. Soğanda, burada yaptığı konuşmada, şehit ailelerini yalnız bırakmayacaklarını, şehitliğin büyük bir mertebe olduğunu söyledi.