Van’ın Gürpınar ilçesinde uğradığı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Ömer Faruk Bol, düzenlenen törenle memleketine uğurlandı.
Gürpınar ilçesinde yol kontrolü yapan polis ekibine içerisinde PKK üyelerinin bulunduğu bir araçtan ateş açılması sonucu yaralanan polis memuru Ömer Faruk Bol, kaldırıldığı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şehit olmuştu. Şehit polisin naaşı, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na bağlı Askeri Helikopter Filo Komutanlığı’nda düzenlenen törenle memleketi Balıkesir’e gönderildi.
Törene, Van Valisi İbrahim Taşyapan, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, Tuşba Belediye Başkan’ı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, şehidin babası Mevlüt, annesi Emine Bol, meslektaşları ve asker katıldı. Tören, saygı duruşu ve şehidin öz geçmişinin okunmasıyla başladı. Daha sonra okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Van Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu. Duanın ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı meslektaşlarının omuzunda tören alanından alınıp, askeri uçağa götürülerek memleketine uğurlandı.
Vali Taşyapan, şehit polis Bol’un anne babasına uçağa kadar eşlik etti.