Van Valisi İbrahim Taşyapan, kamu kaynaklarının doğru şekilde kullanılmasının önemli olduğunu belirterek, “Önümüzdeki dönemde mevsim itibariyle belirsizlikleri ortadan kaldırılarak projelerin süratle hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.
Van İl Koordinasyon Kurulu’nun 2016 yılı ikinci toplantısı Vali İbrahim Taşyapan başkanlığında yapıldı. Tuşba Belediyesi Toplantı Salonu’ndaki gerçekleştirilen koordinasyonun açılış konuşmasını yapan Vali Taşyapan, geride bırakılan kış ayları ile birlikte yatırımların planlaması ve hayata geçirilmesi adına kurumlar için bir fırsat olduğunu belirtti. Kurumların bu prensiple hareket ettiğine inandığını anlatan Vali Taşyapan, kış döneminde projelerin takibinin duyarlı şekilde yapılmasının büyük önem arz ettiğini anlattı. Taşyapan, “İlimizde 2016 yılı için toplam 4 milyar 373 milyon TL yatırımla, bin 492 proje planlanmıştır. 953’ü devam eden projelerin yanı sıra, 14 proje tamamlanmıştır. Henüz başlatılamayan projelerin de varsa sorunlarının giderilerek, kısa sürede hayata geçirilmesi gerekmektedir. Öte yandan kamu kaynaklarının yeterince ve doğru şekilde kullanılması önemlidir. Burada, kurum yatırımları ve projelerin durumunun paylaşılması yanında, kurumlar arasındaki sıkıntıların giderilmesi ve koordinasyon gerektiren durumları çözüme bağlamak üzere de toplanıyoruz. Önümüzdeki dönemde mevsim itibariyle belirsizliklerin ortadan kaldırılarak projelerin süratle hayata geçirilmesi gerekiyor. Yeni yatırım döneminin hayırlı olmasını diliyor, yatırım ve projelerdeki çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından kamu kurum müdürleri, kendi kurumlarının mevcut ve planlanan yatırımları ile bu yatırımlara ait maddi tutarları ve yeni projelerini kurul üyeleriyle paylaştı. Yatırım miktar büyüklüğüne göre ilk olarak kürsüye gelen Karayolları 11. Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş, bölge müdürlüğü sorumluluk alanında yürütülen çalışmalar ve yatırımlar hakkında kurulu bilgilendirdi.
Zaman zaman kurumlar arası talep ve beklentilerin de dile getirildiği toplantı, DSİ 17. Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İller Bankası Bölge Müdürlüğü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ 17. Bölge Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu kamu kurumlarının, kurul üyelerini bilgilendiren sunumlarıyla devam etti.