Sevgili Haber46 okuyucuları…

İlk yazımda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un yaptığı ve yapmadığı hizmetleri ele almak istiyorum.

Kahramanmaraş’ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olan Erkoç kendi döneminde şehrimize hangi hizmetleri yaptı? Yaptığı hizmetler yeterli mi? En büyük vaatleri neydi ve bu vaatlerini yerine getirebildi mi?

Erkoç döneminde Kahramanmaraş ilk defa Köprülü kavşaklar ile tanıştı. Ulu Cami, Karamanlı ve Abdülhamidhan ( Çukurova ) kavşakları trafiği önemli ölçüde rahatlattı.

Nefes alacak yeşil alanı olmayan şehir merkezine Aliya İzzetbegoviç parkı ve 15 Temmuz Millet Bahçesi ile iki önemli yaşam alanı kazandırdı.

Tekerek yolundan Kayseri yoluna inen Sümbüllü yolu ile şehrin batısından çarşı merkezine ulaşımı kolaylaştırdı.

Olmaz denileni yaptı ve Yedikuyular kayak merkezi ile Kahramanmaraş’ı kış turizminde önemli bir noktaya getirdi. Komşu illerden insanlar akın akın Yedikuyular kayak merkezine eğlenmeye geldiler.

Her sene yapılan kitap fuarları ile yüzlerce yazar ve yayın evini Kahramanmaraş’a getirdi ve yüzbinlerce kişi ile buluşturdu.

Kahramanmaraşlı Gençlerin çağrısına kulak vererek, Kapıçam Tabiat Parkı içerisine Extrem Park’ı getirdi.

En büyük projelerden birisi olan Kuzey Çevre Yolu ile Kahramanmaraş’ın doğusu batısına bağlanacak. Kuzey Çevre Yoluyla ilgili çalışmalar aralıksız devam ediyor. (Başkan Erkoç’un gözde projelerinden birisi)

Eski ve bakımsız dolmuşlar kaldırılarak Özel Halk Otobüslerini hizmete aldı.

Kapalı çarşı, demirciler çarşısı ve çevresi restore edilerek tarihi çarşıların korunması sağlandı.

Eski Emniyet Müdürlüğü binası yerine yapılan Milli İrade Meydanı ile şehir merkezi yeni bir meydana kavuştu.

Tarihi evlerin restorasyonu ile şehrin tarihi kimliğinin korunması sağlandı.

1000 Araçlık Arasa Otopark Projesi ile şehir merkezindeki otopark sorunu ciddi ölçüde çözülmüş oldu.

Riskli bir kararla Trabzon caddesi yayalaştırma projesi hayata geçirildi. Ancak bu proje vatandaştan olumlu puan almadı.

Batı köylerinde yapılacak köprü projesi gerçekleşmedi. Bu köprüyle ilgili dolgu çalışmalarının yapıldığı ve önümüzdeki yıl köprünün yapılabileceği ifade ediliyor. Bu köprü yapıldığı zaman onlarca köyün şehirle ulaşımında çok büyük rahatlama sağlanacak.

Kılavuzlu Rekreasyon Alanı önemli projelerden biriydi ancak henüz tamamlanmadı.

Erkoç’un şüphesiz en büyük projesi Yapay Plaj Projesiydi. Proje Erkoç’un bu döneminde gerçekleşemedi.

Eksiklerine rağmen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un şehrimize çok büyük hizmetler yaptığını ifade etmem gerekiyor. Ancak yıllardır hizmete aç Kahramanmaraş, daha büyük hizmetleri hak ediyor.

Gelecek dönem Kahramanmaraş’ın diğer önemli sorunlarının da çözüleceğine inanıyorum.

Bir sonraki köşe yazımda Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'i kaleme alacağım..